Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈЕЗИК

ЧИСТ ЈЕЗИК, ЗДРАВИ УНУТРАШЊИ ОРГАНИ! Промене на језику које указују на стање вашег организма

Узмите огледало и добро погледајте свој језик.

1603632089_pjimage--4-.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ако пажљиво погледате језик у огледалу, приметићете знакове који указују на здравствене проблеме с којима се суочавате.

Неки од тих знакова су:

Микропукотине: Пукотине које се налазе у средини или на задњем делу језика указују на цурење црева или цревну малапсорпцију, алергије или осетљивост на храну.

Слузница: Језик има свој нормални филм, али густа, жута или бела слуз може бити знак накупљања токсина у цревима. Ако се акумулира у средини језика, то је симптом проблема са танким цревима, а ако је у задњем делу језика, имате проблема са дебелим цревом.

Прочитајте још: Перите зубе и када ИЗЛАЗИТЕ и када УЛАЗИТЕ у кућу, јер тако себи СПАШАВАТЕ ЖИВОТ!

Смеђи ли тамни слој на језику: Тамни или чак црни слој на језику може бити због пушења, кафе или тамних чајева, али и лоше оралне хигијене. У тим случајевима неопходно је језик прати четкицом за зубе док се тај слој не скине.

Трагови зуба на угловима језика: Ово су симптоми лоше пробаве или лоше апсорбације минерала. Пукотине и трагови зуба могу да сигнализирају да имате проблема са цревима, али и са ниским нивоом стомачне киселине.

Фото: Депозит

Прочитајте још: РАМЕ и леђа су постали свакодневни ЈАО! Четири начина могу да УКЛОНЕ БОЛ

Упорне црвене мрље: ово може бити рани знак рака језика, али немојте одмах паничити јер се могу често помешати са цревним лезијама које зарастају током неколико недеља. Оно што треба да урадите у том случају је да посетите лекара што пре.

Ако одржавате језик чистим, ви водите рачуна о здрављу унутрашњих органа. Стога два пута дневно добро оперите језик и извршите детоксикацију организма како бисте подстакли варење и функцију свих органа у телу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas