· · Komentari: 0

Neverovatni EFEKTI MORSKE SOLI NA ZDRAVLJE: Samo udisanje vazduha pored SLANE VODE ima neverovatna lekovita svojstva

Morska voda zdravija je nego što mislite

1659169705_pexels-sebastian-voortman-189349.jpg
Foto: Pexels

Osećaj kada nam morska so ostane na koži dok se sunčamo, poput najlepšeg prirodnog pilinga, je neprocenjiv. Morska so ima neverovatno dejstvo na zdravlje i blagostanje organizma, a evo koji su njeni lekoviti efekti:

1. Čisti krv i povećava vrednost hemoglobina - Joni soli u moru prodiru kroz kožu i odlaze u krvotok, što poboljšava funkcionisanje koštane srži, obnavljanje krvnih zrnaca i osvežava količinu hemoglobina, koji je odgovoran za transport kiseonika do svih ćelija u telu.

2. Uravnotežuje razmenu supstanci i funkcionisanje endokrinih žlezda - Morska so sadrži mnoge lekovite makro i mikro elemente (jod, kalcijum, kalijum, magnezijum, sumpor), minerale i katalizatore koji poboljšavaju funkcionisanje metabolizma i ubrzavaju efikasnost hormonskog sistema. Sadrži i mnoge biološke stimulatore koji preko unutrašnjeg lučenja vitaliziraju i aktiviraju funkciju žlezda i deluju stimulativno na ceo organizam.

3. Jača nervni sistem - Morska so sadrži male količine broma koji umiruje, i magnezijuma koji podstiče eliminisanje viška vode. Zbog prisustva magnezijuma deluje povoljno i na smanjenje glavobolje. So deluje i na receptore u koži i ostaje u sloju epidermisa tri do četiri nedelje nakon što se vratimo sa mora.

Pročitajte još: ŠTA AKO BEBA DOBIJE FRAS I PRESTANE DA DIŠE? Vodom ga nikako ne polivajte! Heroj iz Obrenovca je znao ove principe prve pomoći (VIDEO)

4. Poboljšava zdravlje kože - More je lekovito za kožu, a osim toga, preko njega deluje lekovito na ceo organizam i blagotvorno deluje na biološki aktivne tačke tela koje su povezane sa unutrašnjim organima. More omekšava kožu, vlaži je i opušta nervni sistem.

5. Podstiče razvoj mentalnih sposobnosti - Morska voda sadrži jod koji je važan za pravilno funkcionisanje štitne žlezde i za sintezu hormona koji podstiče intelektualni rast i jača mentalne sposobnosti.

6. Snabdeva telo elementima u tragovima - Deci koja žive daleko od mora možda nedostaje selen, element u tragovima koji nas štiti od slobodnih radikala. Reč je o agresivnim ostacima organskih molekula koji se oslobađaju u procesu razmene supstanci, koji se dodatno potenciraju pod uticajem nezdrave životne sredine. Kada organizam ne sadrži dovoljno selena, štitna žlezda i srce gladuju, povećava se mogućnost prehlade, alergija i bronhijalne astme.

Pročitajte još: Uklonite KAMENAC I IZBELITE ZUBE kod KUĆE: Rastvor od OVE namirnice čini čuda

7. Štiti od prehlade i bronhijalne astme - Jedan mililitar morske vode sadrži hiljadu čestica morske soli. Tokom jednog dana provedenog na moru, dete udahne oko 10 milijardi čestica koje imaju lekovito dejstvo na disajne puteve, bronhije i pluća. Pored toga, morski vazduh ima snažno vitalno dejstvo zahvaljujući negativno naelektrisanim jonima.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na Instagramu i Fejsbuku 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.