· · Komentari: 0

Nakon preležane KORONE dovoljna je samo jedna stvar da PREPORODITE organizam! Zaštitiće i one koji nisu oboleli

Zbog brzog tempa života kojim danas živimo, često zaboravljamo da brinemo o sebi i svom zdravlju.

1620817919_a406cf35b824873f051e2520f350e6f8ade4ba1a.jpg

Zašto je značajna suplementacija za vreme infekcije korona virusom?

"Neka hrana bude tvoj lek i tvoj lek neka bude hrana"  kazao je Hipokrat. Da bismo sačuvali zdravlje bitno je da vodimo računa o nutrijentima koje svakodnevno unosimo. Zbog brzog tempa života kojim danas živimo, često zaboravljamo da brinemo o sebi i svom zdravlju. Obzirom da nam je taj tempo nametnuo konzumaciju obroka koji ne sadrže obilje vitamina i minerala, važno je da ih redovno unosimo kroz suplemente. Takođe veoma je važno napomenuti, naročito u vreme pandemije, da nedostatak vitamina i minerala najveće posledice ostavlja po imunitet jer njegova snaga tada opada i on ne može da se izbori sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam, stvarajući oboljenja.

Dr Nikola Stojković

Koje vitamine i minerale ti kao lekar koji je na prvoj liniji fronta u Kovid ambulanti, preporučuješ pacijentima?

Pacijentima kod kojih je dokazana Kovid infekcija uvek propisujem vitamin C u dozi od 1000mg i vitamin D3 u dozi od 1000 internacionalnih jedinica. Istraživanja su pokazala da ovi vitamini podstiču rad imunog sistema i na taj način omogućavaju da se lakše izbori sa infekcijom.

Pored toga savetujem im i suplementaciju Cinkom i Selenom, obzirom da je dokazano njihovo antioksidativno dejstvo. Važno je da naglasim da i onima koji nemaju Kovid infekciju savetujemo uzimanje ovih vitamina i minerala kako bi očuvali svoje zdravlje i pospešili rad imunog sistema.

Koji su benefiti njihove primene?

Kosuplementacija vitamina D, cinka i vitamina C obezbeđuje efikasnije antioksidativno, imunomodulatorno i antivirusno dejstvo koje obezbeđuje maksimalnu zažtitu svih ćelija u organizmu. Prednost BiVits preparata je što korisnicima omogućavaju primenu svih navedenih sastojaka u jednoj tableti. 

Većina Kovid pacijenata se žali na osećaj umora i iscrpljenosti, na šta takođe ovi suplementi imaju uticaj. Kink u BiVIts proizvodima je u obliku Cink-citrata, hemijski oblik minerala koji se bolje rastvara i bolje apsorbuje iz digestivnog tratka, samim tim ima bolju biološku raspoloživost u organizmu.

Koliko dugo je preporuka za njihovu primenu?

Moj lični stav je da naročito u doba pandemije treba svi da unosimo vitamine i minerale u dovoljnoj količini i konstantno. Ukoliko se poštuju saveti o preporučenom dnevnom unosu, ne može se prekoračiti doza. Prednost svih BiVits proizvoda je što pakovanje ima 60 tableta i namenjeno je za dva meseca primene.

Foto: promo

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.