· · Komentari: 0

Šta bi svaki par u braku trebalo da ispuni u toku godine? Sitnice prave razliku

Svi mi stupamo u brak nadajući se da će on trajati zauvek

1674319854_shutterstock_304744727.jpg
Foto: Shutterstock

Na venčanju nažalost ne dobijate uputstvo za upotrebu niti bilo kakav vodič koji bi vam mogao pomoći da se snađete u braku i nosite sa svim izazovima koji slede. Kao rezultat toga, mnogi brakovi “umiru sporom smrću”, što biva neprimećemo od strane osoba u njima sve dok ne bude prekasno.

Naime, jedan od glavnih razloga zbog kojih brakovi propadaju je taj što ga mnogi stavljaju na samo dno stvari koje su im bitne. Kao i cvet koji vene kada ga ne zalivate, brak takođe ima tendenciju da izgubi svoj sjaj ako ga ne negujete. Iako brak često zahteva težak rad, zapravo su sitnice u njemu one koje prave razliku.

Pročlitajte još: AKO VAS JOŠ NIJE PRONAŠLA LJUBAV, EVO ŠTA MOŽETE URADITI: Umesto da sedite i čekate da dođe, napravite srećan obrt!

Otputujte negde samo vas dvoje

Znamo, znamo: ko još ima vremena i novca za odlazak na putovanje daleko od svega? Život bračnog para je haotičan i svodi se na žongliranje u toku 24h sa stvarima poput brige o deci, kućnim poslovima, poslovnim obavezama i brojnim računima. Međutim, kako biste zaista “prodisali” i imali snage za sve to, neophodno je da s vremena na vreme napunite svoje baterije. Nije neophodno da odete na Karibe, jer će i vikend u obližnjem spa centru poslužiti svrsi. Dovoljno je da ste sami i bez obaveza.

Razdvojite se i idite nedge sami

Činjenica je da osobe u braku provode dosta vremena zajedno, ali iako je to u početku jako prijatno, vremenom one počinju jedna drugu da uzimaju zdravo za gotovo. Sati i dani postaju predvidljivi i više nema uzbuđenja i iščekivanja. Neverovatno, ali istinito je da jedna mala stvar može promeniti ovakav sled događaja. Ono što vam je potrebno jeste da se razdvojite i da nedostajete jedno drugom. Kraće putovanje bez supruga je ono koje vas može ponovo povezati sa njim.

Slavite male stvari

Kako se brak odmiče od svog početka tako se sve manje pažnje pridaje sitnicama. Život kao da postaje suviše zauzet da bi se bilo ko od nas zaustavio i prepoznao kada vidi nešto posebno. Kada se problem nametnu u braku, sitnice često ostaju neprimećene i to je velika šteta. Možda zvuči smešno, ali važnije od plaćanja rate za stan je činjenica da se vaš suprug setio vaše godišnjice braka i kupio vam cveće. Sitnice su važne jer one pokazuju da ste voljeni.

Pročitajte još: Glavni problem veza i brakova: Rešava se lako, ali potrebno je da shvatimo da postoji

Prepričajte svoju ljubavnu priču

Da li postoji lepša priča na svetu za jedan par od one koja opisuje njihov prvi susret i početak zabavljanja? S vremena na vreme potrebno je da se prisetite kako je sve počelo i šta ste sve imali na početku. Ne misli se na materijalne stvari već na vreme koje ste davali jedno drugom, ljubav i pažnju. Vaša priča će vam dati priliku da shvatite šta je zapravo važno i da su mnoge stvari prolazne, poput problema sa kojima se sada suočavate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.