Oglas
· · Komentari: 0

Stručnjaci za ljubavne odnose poručuju: Ovo su DVA PITANJA koja morate da postavite o svojoj vezi uoči Dana zaljubljenih

Dan zaljubljenih može biti dan kada ste na rubu živaca, kako za one koji nisu zaljubljeni, tako i za parove

1676295079_shutterstock_2258239117-kupidon.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Spremate li neko specijalno iznenađenje? Idete na sastanak sa osobom koju ste tek upoznali onlajn? Ili, ne znate šta da kupite svojoj voljenoj osobi pa osećate veliki pritisak zbog toga?
Možda ste sami, pa se ovog dana osećate još usamljenije...ili vas pak baš briga, i ovaj dan ne doživljavate ni po čemu drugačijim? Svi smo se nekada našli u nekoj od ovih situacija, i sve je to OK.

Panel stručnjaka za sastanke i bon-ton, podelio je sve što treba da znate, a šta da izbegavate, kako biste se kretali kroz nezgodne vode romantičnih gestova. DailyMail prenosi, šta stručnjaci kažu na ovu temu: koja pravila ponašanja važe za obeležavanje, ukoliko ste zajedno nedelju, mesec, šest meseci ili godinama?

Kao generalno pravilo, savetnik za veze Peri Šnajder, preporučuje da ukoliko ste tek započeli zabavljanje, idite na '' slatko veče sa partnerom''. Probajte neki nov restoran, ili otiđite u bioskop da pogledate neki nov film i uzmite gomilu grickalica koje ćete podeliti.

Za parove koji se viđaju već neko vreme, Šnajder smatra da ukoliko žele, oni već mogu proslaviti ovaj dan ''ozbiljnije''. Dodala je, da ukoliko je veza i dalje sveža...nije baš obavezno da proslavljate. Naravno, ovo su samo saveti ukoliko još uvek ne znate spontano da donesete odluku i ne želite da preterate, ili opet razočarate očekivanja partnera.

Što se tiče onih u dužim vezama, Šnajder je za DailyMail rekla da bi preporučila izbegavanje ustaljenih poklona, i preporučila nešto smisleno i originalno. To može biti napravljen poklon, simboličnog značenja, pripremljeno omiljeno jelo ili poslastica. A ukoliko imate mogućnosti, odlazak na izlet u obližnje mesto, ili romantično putovanje-iznenađenja.

''Obeležite ovaj praznik na način kako se osećate, pokažite koliko vam je stalo do partnera/partnerke, sve ostalo je manje važno'', navodi Šnajder.

Foto: Shutterstock

Upamtite, čak i ukoliko je dan ispinjen stresom i nerazumnim očekivanjima, potrudite se da ovo ne padne u senku zabave i kvalitetnog vremena provedenog sa vašom voljenom osobom.
Pre nego što odlučite šta da radite za Dan zaljubljenih, trebalo bi prvo da odgovorite na ova dva pitanja, kako biste odredili koji je status vaše veze. Sudeći po Mikiju Mejeru, ekspertu u ovom polju ta dva pitanja su sledeća:

- Treba da se zapitate 2 stvari o osobi koju viđate: ''Da li ste jedno drugom jedini? I koliko dugo se viđate?''
 Ukoliko se pozitivno odgovorili na prvo pitanje, bez obzira koliko dugo ste u vezi, onda vam savetujem da planirate da obeležite ovaj datum, bilo večerom, poklonom ili porukom. Onda, da biste utvrdili nivo uloženog truda za kupovinu poklona, drugo pitanje bi bilo- koliko dugo ste u vezi?

Kada vam bude jasan odgovor na oba pitanja, onda biste trebali da postupite kako vaš osećaj nalaže.

- Pod pretpostavkom da ste već vodili bezbroj razgovora, naučili ste svakodnevnu rutinu onog drugog, donekle ste se ustalili u vezi, i sada samo učite iz dana u dan, iskustvo po iskustvo, jedno o drugome, poklon kao što je lep sat po razumnoj ceni, komad nakita ili priveska sa značenjem, njihov omiljeni parfem ili buket ruža, ili večera u omiljenom restoranu- govore ''ozbiljan sam i želim da vidim kuda nas ova veza vodi''.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas