· · Komentari: 0
ZNAČENJE

Kućni ljubimac vas svuda prati, šeta ukrug, spava na odeći: Šta vam poručuje?

Možda ste počeli da primećujete da vaš pas voli da vas prati kada ste u kupatilu, grebe jastuke ili pravite krugove pre nego što legnete

1618906296_dog-2785077_640--1-.jpg
Foto: Pixabay

Možda ste počeli da primećujete da vaš pas voli da vas prati kada ste u kupatilu, grebe jastuke ili pravite krugove pre nego što legnete. Takvo ponašanje se lako može objasniti, što znači da možete prestati da se pitate da li je vaš ljubimac samo lud. 

Pročitajte još: Opravdano ili ne? Ovo su razlozi zašto je teže udomiti CRNE PSE

1. Zašto vas psi prate u kupatilu

Ako vaš pas voli da vas gleda dok sedite u toaletu, ne brinite, vaš čupavi prijatelj nije ni čudan ni lud. To je zapravo normalno ponašanje kućnih ljubimaca. Može biti nekoliko razloga zašto psi to rade.

1. Ne žele da budu sami. Ako ste kod kuće, vaš pas samo želi da bude stalno s vama.

Pročitajte još: Da li znate zbog čega zebre imaju pruge?

 2. Psu je dosadno i radoznao je. Dugo zadržavanje kod kuće je vrlo dosadno za kućnog ljubimca. Možda traže mali razlog za bavljenje nekom aktivnošću.

3. Vaš pas želi da bude siguran da ste na sigurnom. U osnovi, oni se ponašaju kao vaš telohranitelj.

2. Zašto psi udaraju kad ih ogrebete po stomaku

To je potpuno nehotična reakcija. Ako ga grebete ili dirate po stomaku svog psa, to će ga možda malo iritirati. To se dešava zato što su mu nervi povezani sa kičmenom moždinom. Oni se nadražuju i šalju poruku mišićima nogu da reaguju kako bi se oslobodili iritarajućeg osećaja.

Pročitajte još: NEVEROVATNA DADILJA: Mačka pazi na dete da ne padne sa terase (VIDEO)

3. Zašto psi šetaju ukrugu pre nego što legnu

Testirano je 62 kućna ljubimca, a ispostavilo se da je više od polovine pasa napravilo jedan pun krug pre nego što su legli na spavanje. Psi su imali 3 puta veću verovatnoću da naprave krug pre nego što su legli na neravnu površinu nego na glatku površinu. Takvo ponašanje mogu objasniti preci pasa koji su morali da spavaju napolju. Šetnja oko mesta bila je način da se tragom ili snegom ugasi da bi se stvorila mekana podloga, poput gnezda za spavanje.

Pročitajte još: 10 magičnih ideja kako da preuredite kutak za vašu macu (FOTO)

4. Zašto psi spavaju na odeći

Pored činjenice da vaša odeća može biti topla i udobna, vašeg psa možda samo privlači vaš miris. Vi ste vođa čopora, pa bi oni možda želeli da osete vaš miris iz bezbednosnih razloga. Takođe, vaš pas može iskusiti anksioznost razdvajanja. Jednostavno im nedostajete.

Pročitajte još: Kada nas ljubimci TUŽNO gledaju, oni samo žele da privuku našu PAŽNJU i to rade SVESNO

5. Zašto psi naginju glavu dok vas slušaju

Izgledaju tako slatko kad nagnu glavu. Ali pokušaj da bolje čuju zvukove nije jedini razlog zašto to čine. Neki lekari pretpostavljaju da im to pomaže kod vida, pa kad nagnu glavu, vide bolje. Zato štenad to rade više jer im vizija još nije toliko razvijena, piše "Bright Side".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.