· · Komentari: 0
IGRANJE

I njima treba ZANIMACIJA: Evo zašto je važno da PAS ima IGRAČKE

Ako želite da budete dobar vlasnik, onda vašem najboljem prijatleju morate da obezbedite adekvatne igračke.

1603811033_Depositphotos_6287695_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Za razliku od nas ljudi, koji koristimo ruke za istraživanje naše okoline, psi za to koriste usta. Oni svojim jezikom, zubima i njuškom istražuju i dodiruju razne predmete i tako se upoznaju sa stvarima koje se nalaze oko njih.

Kao i mi, psi mogu da se dosađuju i zbog te dosade mogu da uđu u depresivna i anksiozna stanja, što često dovodi do nervoznog i agresivnog ponašanja.

Neki psi počinju da grizu nameštaj, cipele, papuče i druge stvari kako bi ovo izbegli, jer jednostavno žele da ubiju dosadu i da se zanimaju.

Pročitajte još: Otkrijte zašto su i PSIMA ponekad potrebni ANTIDEPRESIVI

Upravo zbog ovog su vam neophodne igračke koje će vaš ljubimac moći da koristi. U principu, nije bitno kakva je igračka, samo je bitno da je vaš pas voli. Ako ih imate više, onda je to još bolje, jer će pas imati više zanimacije i moći će da se igra i zanima kada vi ne možete da mu pružite pažnju.

Foto: Depozit

Takođe će ga igračke odvući od nameštaja i drugih zabranjenih stvari koje ne sme da dira, tako da će vam one zapravo uštedeti mnogo novca i spasiti vam nerve.

Pročitajte još: Kada RAZMAZITE ljubimca činite mu više ŠTETE nego koristi: Evo i kako!

Imajte na umu i to da će vaš pas možda uništavati igračke, jer će oštriti zube, ali nemojte ga grditi za to, jer igračke za to ipak služe.

Vaš pas mora imati zanimaciju ako želite da bude srećan i zadovoljan, tako da je igračka najmanje što mu možete pružiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.