Oglas
· · Komentari: 0
HEROJ

Keruša Lenka spasila vlasinicu: Ušla u borbu sa poskokom, rizikujući život! (FOTO)

Keruša Lenka, rase belgijski ovčar Malinoa, opravdala poverenje svojih vlasnika.

1628848085_pjimage--20-.jpg
FOTO: Boban Pribanović
Oglas

Kućni ljubimac je spasio svoju vlasnicu Slađanu Džamić ujeda poskoka u selu Gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca.

Isprečila se između vlasnice i poskoka!

Dok su Džamići brali maline na svom posedu u žbunu je stajao sklupčan poprilično veliki poskok, koga Slađana nije primetila. Ođednom pas se isprečio tik ispred Slađane i počeo da reži na zmiju.

Pročitajte još: Deset namirnica koje su ŠTETNE po vašeg psa: Oduprite se molećivim pogledima!

Zmija je Lenku odmah ujela za vilicu, ali hrabra Lenka nije posustajala kako bi spasila svoju gazdaricu. Slađin suprug, Goran pritrčao je i zmiju oterao u obližno žbunje dok je Lenka je svo vreme lajala i režala - prenele su Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga

Posle samo pola sata Lenkina vilica je potpuno otekla, pojavila se drhtavica i temperatura. Džamići su Lenku odvezli u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovac gde je primila serum i injekcije protiv bolova.

Srećan kraj

Posle dva dana, otok sa vilice povukao, Lenka je ponovo stala na noge u suvereno brani posed i čuva svoje vlasnike koji je neguju i vole kao neizostavnog člana porodice.

Lenka učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, odano ih prati pođednako na njivi, voćnjaku ili skupljanju šumskih plodova po livadama i šumama.

Posle šarplanica punih šest godina nismo imali psa, a bio nam je potreban jer imamo veliko imanje- kaže Vuk Džamić dodajući da se za rasu belgijski ovčar Malinoa odlučio jer je čuo da su to veoma inteligentni psi.

Foto: Boban Pribanović

Malu Lenku je doneo kući prošle godine na proleće i nije se pokajao.

– Lenka je stara godinu dana i dva meseca…Svuda nas prati i pored nje se svi osećamo mnogo sigurnije, pogotovo sada kada je moju majku odbranila od napada otrovnice ispričao je Lenkin vlasnik Vuk Džamić.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas