Oglas
· · Komentari: 0

Ove rase pasa su 2021. bile najpopularnije: Jedna je već 31 godinu u samom vrhu

Ubedljivo najomiljeniji psi

1648369887_kuce.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Američki kinološki klub, neprofitni registar čistokrvnih pasa u SAD, koristi svoje podatke za sastavljanje liste najpopularnijih pasmina. Oni su objavili godišnju listu najpopularnijih rasa pasa u 2021. godini, a 31 godinu zaredom jedan pas je prvi na listi.

Pročitajte još: Zašto psi grizu i ližu svoje noge? Postoji više razloga za to

Ipak, došlo je do nekih promena na spisku

Pudlica, pas poznat po svojoj prepoznatljivoj kovrdžavoj dlaci, probio se među prvih pet po prvi put od 1997. godine, pobijedivši buldoga. Poljski španijel popeo se za 24 mesta i dosegao 136. mesto, dok je biver terijer, dugodlaki pas kog je Američki kinološki klub prvi put priznao 2021, debitovao je na lestvici na 83. mestu.

Ovo su najpopularnije pasmine pasa 2021. godine:

Labrador retriver

Francuski buldog

Zlatni retriver

Nemački ovčar

Pudlica

Buldog

Bigl

Rotvajler

Nemački kratkodlaki pointer

Jazavičar

Inače, Labrador retriver nije uvek bio uobičajen kućni ljubimac. Pasmina je prvo razvijena kao radni pas u Njufaundlendu za pomoć ribarima, a sklonost hvatanju pataka dala joj je ime.

Pročitajte još: NAJRAZMAŽENIJI PAS NA SVETU: Nosi dizajnersku garderobu od 56.000 evra, jede iz Tifani činije i vozi Lamorgini (FOTO)

Tokom ranog 19. veka britanski plemići koji su posetili Kanadu uočili su labradore i doveli ih nazad u Englesku. Američki kinološki klub ih je 1917. registrovao prvi put, a od 1991. pasmina je na vrhu lestvice popularnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas