Oglas
· · Komentari: 0

Rase pasa koje se najlakše dresiraju: Sa njima nećete da pogrešite

Svaka rasa psa je specifična na svoj način

1655312630_child-5334516_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Neke rase su vekovima uzgajane da čuvaju stoku, neke da pomažu ljudima, a neke da budu umiljati ljubimci. Shodno tome, postoje one rase koje je lakše, ali i one koje je teže obučiti da budu poslušni psi. Naime, obuka je važna jer od njega zavisi kako će se vaš ljubimac ponašati u vašem domu, ali i van njega.

Pročitajte još: Četiri razloga zašto psi UNIŠTAVAJU IGRAČKE: Bez obzira na rasu i uzrast ovo svi rade

Labrador retriver

Zlatni retriveri su psi srednje veličine. Spadaju među pse atletske građe, koje odlikuje kratka, ravna i vodootporna dlaka. Ovi psi su vrlo umiljati i razigrani, a omiljena igra im je hvatanje frizbija i kupanje u jezerima, rekama i bazenima. Kada naiđu na vodu za kupanje ovi lepotani neće propustiti priliku da u nju uskoče. Dokaze u tri nijanse beloj, žutoj i crnoj i više je nego lako proći obuku s njima.

Belgijski ovčar

Belgijski ovčar je pas prepoznatljiv po svom mišićavom telu i dobroćudnom izrazu lica. On takođe spada među pse srednje veličine i nije uopšte tvrdoglav kada je obuka u pitanju. NJega odlikuje ravna dlaka, koja nije ni previše svilenkasta, ali ni oštra. Ovaj pas ima gustu poddlaku koja ga čuva od hladnoće i vode.

Australijski ovčar

Ova simpatična rasa poreklo vodi, kako samo ime kaže sa tla Australije. Reč je o vrlo umiljatoj rasi koja voli ljude i dobro se slaže sa decom. Ovaj predivni pas, dobroćudne naravi dolazi u različitim bojama od braon-bele, preko sivo-bele pa sve do crveno-smeđe i crno-bele kombinacije. Ono što je karakteristično za ovog psa je njegova dužina koja pobeđuje visinu, a osim toga je vrlo zahvalan za obuku.

Pročitajte još: Koji su sve znaci da vaš pas trpi bol: Obratite pažnju na ovih šest signala

Border koli

Ako vam je potreban verni pas čuvar, vaš nepogrešiv izbor može da bude border koli. Ovaj pas je poznat po svojim jedinstvenim tehnikama čuvanja stada, koje primenjuje i kada čuva vaš dom. Border koli je pas vesele naravi, koji obožava igru i zabavi, ali koji je ujedno i uvek na oprezu. Najčešće nijanse njegove dlake su crno-bela i braon-bela.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas