· · Komentari: 0
kućni ljubimac

Šta nikako ne treba da radimo ako želimo da nas pas poštuje? Uspostavite pravila

Vlasnici pasa imaju običaj da svoje krznene prijatelje posmatraju kao članove porodice

1653987236_dalmatian-3210166_1280.jpg
Foto: Pixabay

Kao i svaki odnos, veza između psa i čoveka zahteva uzajamno poštovanje, posebno zato što smo mi glavni i oni od nas traže smernice. Jedina stvar koju nikada ne bi trebalo da radite ako želite da vas pas poštuje jeste da ih humanizujete. Ako se prema svom psu ponašate kao prema osobi i očekujete da se ponaša u skladu sa tim, možete da zaboravite međusobno poštovanje.

Kako izgleda kada pas poštuje vlasnika:

- Kada vas pas poštuje, poštovaće vaš prostor, slušaće i reagovaće kada tražite od njega da nešto uradi. To takođe znači da od vas neće stalno da traže pažnju - ističe Sara En Rid, konsultant za ponašanje životinja, prenosi Pure Wow.

Pročitajte još: Psi ne samo da mogu da nas razumeju, već mogu razlikovati i RAZLIČITE JEZIKE

Ponašanje sa poštovanjem uključuje:

  • Dolazi kada se zove, i ne skače na vas
  • Ne plaši se kada izađete iz kuće 
  • Zabavljaju se sami
  • Hodaju pored vas, a ne ispred i ne vuku vas sa sobom

Kako da vas pas poštuje?

Trener pasa ističe da je imperativ da pristupimo našim psima kao pojedincima i pripadnicima druge vrste. Svaki pas će imati drugačiji odgovor na osnovu svoje ličnosti. Zbog toga moramo da uspostavimo granice, postavimo pravila. Bez vođstva, psi će da napravi svoja pravila, što je suprotno poštovanju.

  • Nemojte stalno da razgovarate sa psom
  • Ne ispravljajte uvek loše ponašanje
  • Ne koristite istu komandu za nekoliko ponašanja
  • Ne koristiti pune rečenice
  • Ne dozvolite da pas vodi
  • Dajte im naklonost pod vašim uslovima
  • Ponašajte se strpljivo i smireno

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.