Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravilno čisti lice? Na jedan korak treba da obratimo posebnu pažnju

Bez obzira da li imate suvu, masnu, kombinovanu ili zrelu kožu, čišćenje će vam pomoći da održite lice u odičnom stanju

1676206691_shutterstock_1936231342.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čišćenje kože je od vitalnog značaja za uklanjanje sitnih čestica prljavštine, šminke i svih drugih nečistoća koje su se mogle nataložiti na vašoj koži.

Međutim, da li ste se ikada zapitali da li koristite previše ili premalo sredstva za čišćenje? Možda ste čak i pogrešno prali lice celog života, što je rezultiralo pogrešnim rezultatima. Može biti teško znati koju količinu sredstva za čišćenje treba koristiti svaki put, jer treba da pokrije lice, vrat i gornji deo grudi.   

Pravilno čišćenje lica

Preporučuje se nanošenje sredstva za čišćenje na vlažnu kožu ili stvaranje pene čistim, vlažnim rukama.

 - Utrljajte penu ili gel za čišćenje pokretima prema gore, pažljivo izbegavajući područje oko očiju - objašnjava dermatolog Korei L. Hartman, prenosi The List.

Pranje lica bi trebalo da traje oko 60 sekundi, jer će to omogućiti sredstvu za čišćenje da pravilno deluje i omogućiće vam da doprete do svih delova lica i vrata. Kada završite sa čišćenjem, dermatolozi upozoravaju da ne trljate lice i umesto toga, nežno osušite kožu.

Ako koristite peškir umesto da pustite lice da se osuši na vazduhu, uvek koristite čist, jer ćete u suprotnom preneti bakterije na novo očišćeno lice. Nakon ovog koraka, vaše lice je spremno za druge kreme i serume.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas