· · Komentari: 0

Koje ULJE najbolje odgovara VAŠEM TIPU KOSE: Evo kako da odaberete odgovarajući preparat za najbujnije vlasi

Moramo znati koji preparat najbolje odgovara našem tipu kose kako bismo iz nje izvukli maksimum

1658237264_pexels-bennie-lukas-bester-1159334.jpg
Foto: Pexels

Svaka žena ima drugačiju kosu - nekima je suva, drugima masna, farbana ili oštećena. Takođe, nije svejedno da li vam fali volumen, sjaj ili želite da "ukrotite" neposlušne vlasi.

Ako vam je kosa suva savetuje se da odaberete arganovo, kokosovo ili jojobino ulje.

Ukoliko vam je kosa oštećena usled čestog feniranja, peglanja ili farbanja, potrebna su vam ulja koja će pomoći da se revitalizuju vlasi. Ulje jojobe ima regenerativno i hidratantno dejstvo, dok ricinusovo ulje hrani i štiti kosu, vraćajući joj izgubljen sjaj. Pored toga, ricinusovo ulje podstiče rast kose.

Pročitajte još: Pet načina kako da ublažite opekotine od sunca: Zadržite boju bez ljuštenja i fleka

Kokosovo ulje bogato je zasićenim masnim kiselinama koje dubinski hrane kosu, vraćajući joj gipkost i sjaj. Ako imate uvijenu kosu koja se često mrsi, kokosovo ulje odlično je za raščešljavanje.

I masnu kosu treba negovati i hraniti uljima koja joj najviše odgovaraju. Pre šamponiranja, možete naneti ulje jojobe koje je hidratantno i regenerativno ili ulje crnog kima koje možete dodati u šampon.

Pomenuta ulja mogu se koristiti tako što ćete ih pomešati sa šamponom, naneti kao masku i ostaviti da deluje ili naneti na krajeve.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.