· · Komentari: 0

Koliki je prosečan ROK TRAJANJA MASKARE? Stručnjaci kažu da ako primetite ove stvari, morate odmah da je bacite

Veliki broj žena zaboravlja da i maskara ima rok trajanja

1666515731_pexels-magda-ehlers-1383537.jpg
Foto: Pexels

Maskaru skoro svaka žena baca kada primeti da se osušila ili da je nema više. Ali, to je velika greška. Predugo korišćenje može dovesti do razvoja bakterija.

- Aplikatori za kozmetiku mogu brzo da postanu plodno tlo za razne mikroorganizme, koje se zatim prenose u samo pakovanje šminke i na vašu kožu, oči ili trepavice - smatra Rošni Patel, stručni optometrista.

Jedan statistički izveštaj je pokazao da čak 39% Amerikanki nema svest da i šminka ima rok trajanja i koristi svaki peti proizvod koji je stariji od godinu dana.

Pročitajte još: Izgledajte mladoliko i u PETOJ DECENIJI: U ovome je tajna savršenog tena Džesike Albe (VIDEO)

Maskaru treba da menjate na tri do šest meseci, ali u pojedinim slučajevima i ranije:

- Maskare imaju rok trajanja do šest meseci, a ako formula počne da izgleda grudvasto i da ima neprijatan miris, trebalo bi da je bacite i pe nego što prođe tih šest meseci – objašnjava Safron Hjuz, profesionalni šminker.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.