Oglas
· · Komentari: 0

MITOVI o noktima u koje treba da prestanemo da verujemo: Evo da li mogu da "dišu"

Svi želimo jake i lepe nokte, ali možda ne verujemo u prave stvari

1650266656_roses-2171193_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Postoje brojni mitovi kada se radi o negovanju noktiju. Da li se možda vodite nekim od njih?

Mit 1: Morate da pustite nokte da dišu

Nema smisla da nokti treba da dišu.

- Nokti ne moraju da dišu. Oni dobijaju hranljive materije, kiseonik i krv iz krvotoka, a ne iz vazduha - rekla je dermatolog i specijalista za nokte, dr Dana Stern, za Nail Mag.

- Kada specijalista za nokte govori o puštanju noktiju da diše, to često znači da napravite pauzu od laka za nokte i sredstva za uklanjanje laka kako biste pomogli da suvi, lomljivi, ljušteni ili oštećeni nokti zarastu.

Pročitajte još: Materijal u vašem ormaru ima svoju tamnu stranu! Saznajte zašto ne bi trebalo da kupujete VISKOZU

MIT 2: Hladna voda može brže da osuši nokte

Nije istina.

- Lak za nokte je polimer, nastao hemijskom reakcijom. Snižavanje temperature smanjuje brzinu hemijske reakcije, plus zapravo usporava isparavanje rastvarača u laku - objasnila je ekspert za hemiju, dr En Mari Helmenstin, prenosi Glamur. Veća je verovatnoća da ćete da naiđete na udubljenja u laku ako isprobate ovu metodu.

MIT 3: Ako pijete mleko rešićete se belih mrlja

Pre nego što se zabrinete da patite od nedostatka kalcijuma, moguće je da je to uzrokovano vašim lakom za nokte.

- Bele mrlje na noktima imaju mnogo uzroka i obično su keratinske granulacije. To su površne bele mrlje na površini koje se formiraju kada se ukloni lak koji je bio na noktu duži period - rekao je dr Stern za Nail Mag.

- Ono što se dešava je da se površne ćelije noktiju uklanjaju zajedno sa lakom, ostavljajući bele mrlje na površini nokta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas