Oglas
· · Komentari: 0

Najbolji način da prikrijete sede: Frizeri otkrivaju najbolji način farbanja

Frizeri otkrivaju koja je najbolja metoda za prekrivanje sedih vlasi, a da pritom ne morate da farbate celu kosu

1665569685_a16a66e9ab2e39dd9753f80d73fb697998a86569.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Bilo da pokušavate da prekrijete nekoliko sedih vlasi ili veću količinu njih, važno je da razumete koje tehnike farbanja kose su najbolje za prekrivanje sedih.

Kada dlaka prestane da proizvodi pigment, i postaje seda, njen spoljašnji sloj poznatiji kao kutikula, postaje deblji i suvlji. Ovo može učiniti kosu otpornijom na upijanje boje, što čini prekrivanje sedih izazovnijim, nego što je to neki drugi proces farbanja kose.

Pročitajte još: Frizeri otkrivaju koja je najbolja metoda za prekrivanje sedih vlasi, a da pritom ne morate da farbate celu kosu

Postoje dva rešenja, potpuno nova boja kose, kao i uklapanje sedih u nijansu koju nosite godinama. Mnogi frizeri savetuju damama "babylights" izvlačenje pramenova kao najbolju tehniku farbanja za prikrivanje sede kose.

"Babylights" su izrazito tanki pramenovi, puno tanji od klasičnih pramenova, kojima se prošara kosa, a stvaraju efekt prirodnog sjaja, te vizualno daju dimenziju i volumen kosi. Ovaj način farbanja kosi dodaje različite tonove i svaki od njih ima priliku da zasija. Prilikom farbanja se uzimaju i farbaju što manji pramenovi.

Osim očitih prednosti koje ova tehnika pramenova ima za volumen i živost kose, takođe ističe i crte lica te oči, jer su svetliji pramenovi smešteni uz lice, a samim tim ćete dobiti mladolik izgled.

Pročitajte još: Rešenje za najveći ŽENSKI HOROR: Na ova 4 načina možete skinuti pogrešnu boju sa vaše kose

Ova metoda pomaže da se seda kosa kamuflira dodavanjem kontrastne svetle boje. Ne prekriva sede i neće ih učiniti neprimietnim, ali će ih učiniti manje vidljivim.

Tehnika se može prilagoditi zavisno od boje, teksture kose i količine sedih koje imate. Sitni pramenovi bolje će istaknuti svetliju nijansu kose i zakamuflirati sede. S druge strane, ukoliko je vaša prirodna boja veoma tamna u tom slučaju možete dodati karamel pramenove i to će imati isti efekat kao i kod svetle kose, savetuju frizeri.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas