Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбољи начин да прикријете седе: Фризери откривају најбољи начин фарбања

Фризери откривају која је најбоља метода за прекривање седих власи, а да притом не морате да фарбате целу косу

1665569685_a16a66e9ab2e39dd9753f80d73fb697998a86569.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Било да покушавате да прекријете неколико седих власи или већу количину њих, важно је да разумете које технике фарбања косе су најбоље за прекривање седих.

Када длака престане да производи пигмент, и постаје седа, њен спољашњи слој познатији као кутикула, постаје дебљи и сувљи. Ово може учинити косу отпорнијом на упијање боје, што чини прекривање седих изазовнијим, него што је то неки други процес фарбања косе.

Прочитајте још: Фризери откривају која је најбоља метода за прекривање седих власи, а да притом не морате да фарбате целу косу

Постоје два решења, потпуно нова боја косе, као и уклапање седих у нијансу коју носите годинама. Многи фризери саветују дамама "бабyлигхтс" извлачење праменова као најбољу технику фарбања за прикривање седе косе.

"Бабyлигхтс" су изразито танки праменови, пуно тањи од класичних праменова, којима се прошара коса, а стварају ефект природног сјаја, те визуално дају димензију и волумен коси. Овај начин фарбања коси додаје различите тонове и сваки од њих има прилику да засија. Приликом фарбања се узимају и фарбају што мањи праменови.

Осим очитих предности које ова техника праменова има за волумен и живост косе, такође истиче и црте лица те очи, јер су светлији праменови смештени уз лице, а самим тим ћете добити младолик изглед.

Прочитајте још: Решење за највећи ЖЕНСКИ ХОРОР: На ова 4 начина можете скинути погрешну боју са ваше косе

Ова метода помаже да се седа коса камуфлира додавањем контрастне светле боје. Не прекрива седе и нец́е их учинити непримиетним, али ће их учинити мање видљивим.

Техника се може прилагодити зависно од боје, текстуре косе и количине седих које имате. Ситни праменови боље ће истакнути светлију нијансу косе и закамуфлирати седе. С друге стране, уколико је ваша природна боја веома тамна у том случају можете додати карамел праменове и то ц́е имати исти ефекат као и код светле косе, саветују фризери.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas