· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Narodna medicina otkriva: Domaći MELEM koji rešava sve probleme i OPEKOTINE OD SUNCA (RECEPT)

Prirodni preparati bez hemikalija i konzervansa već vekovima koriste se u lečenju brojnih tegoba

1657753039_lotion-gca64eaa25_640.jpg
Foto: Pixabay

Univerzalna krema za sve probleme, krema koja se koristi i kao lek i u kozmetičke svrhe nekada je bila obavezni deo svakog doma. Ovakve univerzalne kreme pripremale su se od prirodnih sastojaka, pre svega lekovitim biljem koje u kombinaciji sa prirodnim pčelinjim voskom, koji je zbog obilja polena bogat brojnim vitaminima koji doprinose zdravlju i lepoti kože. Sa druge strane, mast od nevena poseduje antiseptička, antibakterijska i regenerativna svojstva i dodatno je posebno pogodna za decu, kod osipa, svih vrsta kožnih iritacija i dermatitisa.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Prirodna domaća mast sa nevenom pomaže kod posekotina, opeklina, ugriza insekata, gljivičnih oboljenja. Ovaj prirodni preparat odlično se bori s kožnim upalama, ekcemom, ožiljcima, proširenim venama koje stvaraju vensku mrežu, ali i za dojilje za lečenje ispucalih bradavica. NJom se tretiraju otvorene rane bilo koje vrste, dijabetičari je koriste za negu stopala. Koristi se i kod opekotina, ožiljaka, za negu ruku,lica i ostalih delova tela. Odlično je sredstvo za tretman hemoroida, kod pojedinih kožnih bolesti kao što su pojedine vrste dermatoza, ekcema, psorijaze, ujeda insekata.

Pročitajte još: Tajna smisao koja menja svest svakoga od nas: Nikola Tesla na potpuno drugačiji način tumačio je "OČE NAŠ"

Obzirom da prirodna mast sa nevenom i pčelinjim voskom ne sadrži dodatne hemikalije i konzervanse, ova mast odlična je za masnu kožu lica, i akne jer  smanjuje lučenje sebuma, čisti i sužava pore.

Recept za pripremu lekovitog melema

Sastojci za pripremu melema:

  • 10 grama pčelinjeg voska
  • 120 mililitara ulja od nevena

Ulje i vosak staviti u lončić, na vodenu paru, na tihu vatru. Smesu je potom potrebno stalno mešati do potpunog otapanja voska. Kad smesa postane homogena, kapnuti malo na površinu stola i pričekati da se ohladi. Mast je spremna ako ima konzistenciju kreme.

Pročitajte još: Svi znamo šta znači kada vas SVRBI LEVI DLAN, ali da li znate šta znači kada zasvrbe drugi delovi tela

Ako je mast pregusta, dodajte još ulja, ako je retka – voska. Mast prebaciti u čistu staklenu teglicu i pustiti da se ohladi. Posle toga, zatvoriti poklopcem i čuvati u frižideru. Rok trajanja je godinu dana.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.