Oglas
· · Komentari: 0

Opadanje kose u jesen je kod žena čest problem: Jednostavni saveti koji će vam pomoći da to sprečite

Saveti koji će vam olakšati problem

1661680737_kosa.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Opadanje kose česta je pojava kod žena, naročito u jesen. Sigurno ste se pitale kako to sprečiti, a jednostavni saveti koji se lako primenjuju mogu biti od pomoći.

Pročitajte još: Maske za KOSU koje su koristile naše bake: Vaša kosa će biti bujna i duga, a potrebni su vam samo prirodni sastojci

 

Jaja imaju nekoliko sastojaka koji mogu sprečiti ili obustaviti opadanje kose. Veoma su bogata sumporom, cinkom, proteinima, i jodom, koji podstiču brz rast kose. 

1. Uzmite jedno belance i pomešajte ga sa kašičicom maslinovog ulja. 

2. Potrudite se da dobro promešate i što bolje sjedinite ova dva sastojka, i utrljaje po celoj glavi i kosi. 

3. Držite sve tako 15-20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i blagim šamponom. 

Osim jaja, u sprečavanju opadanja kose može vam pomoći i beli luk. 

1. Očisite nekoliko čenova belog luka i dodajte u to malo kokosovog ulja. 

2. Tako pomešane sastojke kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta. 

3. Pustite da se prohladi a zatim laganim pokretima utrljajte po koži glave.

Ostavite smesu da odstoji 30 minuta,a zatim kosu operite blagim šamponom.

Postupke ponavljajte dva puta nedeljno. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas