Oglas
· · Komentari: 0

Maske za KOSU koje su koristile naše bake: Vaša kosa će biti bujna i duga, a potrebni su vam samo prirodni sastojci

3 načina da ubrzate rast svoje kose i povećate njen volumen

1661593661_pexels-garon-piceli-848277.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Ukoliko želite da vaša kosa bude duga, gista i bujna, da uvek izgleda negovano, možete isprobati recepte koje su naše bake koristile. U njima nema hemikalija, prave se od namirnica koje već imate kod kuće, i primenjuju se kao maske i losioni. Takođe, ne sadrže skupe sastojke, a preporučuje se da ih koristite ba jednom nedeljno.

Reč je o receptima sa lukom, medom i jogurtom za brži rast kose:

Recept sa lukom: Dve glavice crnog luka oljuštite, iseckajte i ubacite u blender. Dobijenu smesu procedite kroz gazu i tečnost utrljajte na koren dlake - pažljivo masažom nanesite na celo teme. Ostavte da odstoji oko 15 minuta, pa operite uobičajenim šamponom. Kako biste uklonili miris luka, možete dva puta šamponirati kosu, i dodati balzam na krajeve.

Med za rast kose: Pomešajte 2 kašike meda sa 1 kašikom maslinovog ulja i malo mleka. Sve dobro promešajte da se sjedini, pa nanesite na teme četkicom za farbanje. Ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim isperite. Antioksidansi, vitamini i minerali iz meda nahraniće vašu kosu i podstaći rast.

Maska od jogurta: Uravnotežuje nivo pH vlasišta i reguliše proizvodnju sebuma. Pomešajte 250 ml jogurta sa jednim umućenim jajetom ili jednom ispasiranom bananom. sjedinite, nanesite na kosu i neka odstoji oko pola sata. Isperite i već posle prvog korišćenja vaša kosa može zablistati posebnim sjajem.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas