Oglas
· · Komentari: 0

Posvetlite OBRVE prirodnim putem: PET načina za dobijanje željene nijanse

Ako imate problem sa neprimetnim i svetlim obrvama isprobajte ove savete

1665672243_Foto-Pexels-Pixabay-eyebrows.jpg
Foto: Pixabay, Pexels
Oglas

Kada su obrve svetle ili neprimetne, šminka izgleda bleđe, a i lice je drugačije. Rešenje je potamnjivanje obrva.

Obojene obrve u velikoj meri mogu da transpormišu izgled lica. Čak i kada se držite prirodnih, svetlijih nijansi, nijansiranje obrva može pomoći da one izgledaju punije i da skrenu pažnju na vaše savršeno uokvirene oči.

Evo kako možete potamneti obrve prirodnim putem.

Kana za obrve

Treba li vašim obrvama malo više definicije? Kana za obrve je vrsta neoksidativne boje koja privremeno zatamni kožu ispod obrva, kao i same dlačice obrva čime se postiže puniji izgled obrve. Pasta od kane se pedantno nanosi na područje obrva i ostavlja da nijansira dlačice i kožu ispod nje. Boja će se na koži zadržati oko nedelju dana, a na dlačicama oko dve nedelje.

Lepota kane za obrve je u tome što se može raditi i kod kuće i kod profesionalca. Jedina njena mana je što tretman mora da traje bar sat vremena da bi uspeo.

Talog od kafe

Ako tražite brzo, uradi sam rešenje za zatamnjenje obrva, pomoć ćete naći u vašoj kuhinji. Možete da pomešate nekoliko kašika veoma fino mlevene kafe sa malom količinom meda ili ulja i da napravite posebnu pastu. Precizno nanesite pastu na obrve i ostavite je da odstoji najmanje 20 minuta kako bi imala dovoljno vremena da prodeluje i  oboji područje obrva. Ovo je izuzetno kratkotrajno rešenje.

Ricinusovo ulje i senke za oči

Ricinusovo ulje prosto vole svi dermatolozi, ali i kozmetičari. Ono jača obrve i trepavice, a rade se i istraživanja koja će proveriti da li podstiče rast kose. Jimena Garcia daje ovaj savet: možete da napravite odgovarajuću nijansu za obrve mešanjem ricinusovog ulja sa senkom koja je nekoliko nijansi tamnija od vaših obrva. Ova će boja trajati do skidanja šminke.

Olovka za obrve

Niste spremni da se posvetite farbanju? Unapredite svoje veštine iscrtavanja obrva —možete da se igrate sa različitim nijansama da biste pronašli onu koja vam se dopada. Ako imate svetlije obrve (smeđe do plave) koristite olovku za jednu do dve nijanse tamnije od vaše prirodne boje kose. Ako imate tamne obrve (tamno smeđe do crne) koristite boju koja odgovara vašoj boji kose.

Šminka za oči

Iako korišćenje senke za potamnjivanje obrva neće imati istu dugovečnost kao olovka za obrve, ona nudi meke rezultate i prirodan izgled. Izaberite boju na isti način kao i olovku za obrve. Koristeći malu četkicu pod uglom, prevucite senku na područja kojima je potrebna definicija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas