Oglas
· · Komentari: 0
nega

Svakodnevne navike koje dovode do ISPUCALIH USANA: Da li se i vama dešava?

Tokom hladnih zimskih dana često se javlja i problem suvih i ispucalih usana. Postoji nekoliko uzorka, kao i nekoliko loših navika koje dovode do voog problema.

1642077542_lips-g9df734b04_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kako temperature počinju da padaju, treba da imamo na umu da suve usne ne krickamo, koliko god nam to bilo primamljivo, kako se situacija ne bi pogoršala.

Koji su najčešći uzroci suvih i ispucalih usana?

Oblizivanje usana

Česta navika, koja može samo da pogorša situaciju. Na ovaj način ispiru se prirodne masti s usana, što dovodi do suvoće.

Pročitajte još: Ne kvare se isto kao HRANA: Šta će se desiti ako ste popili lek kojem je ISTEKAO ROK TRAJANJA?

Nedostatak vitamina

Vitamin B2 neophodan je za stanične funkcije pa tako i za zdrave usne. Nedostatak cinka i gvožđa takođe je povezan sa suvim usnama, pa ishranu obogatite zelenilom kako biste minerale držali u ravnoteži.

Balzami za usne s mirisom

Ako koristite balzam za usne, a one su i dalje suve, proverite sastojke. Neki sadrže mirise na koje su usne osetljive i mogu da uzrokuju isušivanje.

Dehidriranost

Ako ne unosite dovoljno tečnosti, organizam to može da vam signalizira i putem usana. Suvi nabori na usnama mogu da znače da treba da povećate unos vode.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas