· · Komentari: 0
STIL

Svet je poludeo za ŠRAFOVIMA i ČIPKOM, ne gubite vreme i kupite NAOČARE

Mešavina romantičnih karnera, sakoa i šešira, industrijskog dizajna i aviojatičarskih naočara - da li ste spremni "Stimpank", za talas koji je zaljusnuo ceo svet.

Da li ste gledali film "Šerlok Holms" koji je 2009. godine režirao Gaj Riči? Ovaj film je "kriv" za planetarnu popularnost "stimpanka". Bicikl umesto automobila, lagan umesto brzog način života - ljubitelji stimpanka šalju poruku.

Pročitajte još: BELI ajlajner i CRVENI karmin, ali i još 6 zanimljivih trendova vladaće ovog LETA

Bezbroj kombinacija Foto: Piksabej

Džepni sat, avijatičarske naočare i brkovi čiji su krajevi "zašiljeni" u obliku šestice - muškarac koji nosi ove detalje je, definitivno, ljubitelj stimpanka. Dame je teže prepoznati, jer neke nose šešire, a druge ukrase u kosi.

Retrofuturistički stil su prihvatile mnoge zvezde.

Ovaj retrofuturistički stil je super-popularan i nose ga i mnoge zvezde, makar u detaljima. Ipak, ovaj stil je, ustvari, način života. Stimpank je mešavina garderobe koja se nosila u viktorijanskoj eri sa modernim tehnološkim dostignućima tog doba.

Teksas i skaj ne smeju da se kombinuju uz stimpank stil, već čipka i koža.

Stvari od skaja i teksasa su dva materijala koji se apsolutno nikada ne smeju kombinovati u stimpank stilu. Dozvoljeni su prava koža, čipka, somot, vuna i svi prirodni materijali, dok skaj na prelazu 19. u 20. vek nije postojao, a teksas su nosili samo američki rudari i radnici.

Medalja na grudima
Medalja i medaljon su najpopualrniji stimpank detalji. Osobe koje ih nose "nešto su postigle u životu". Stimpank je izuzetno popularan u Rusiji, možda upravo zbog toga.

Prvi korak u preobražaju je odabrati lik čiji će stil biti inspiracija. Većini je Žil Vern nepresušni izvor za ideje, a njegove knjige obiluju jakim i zanimljivim ženskim likovima.

Pročitaje još: Razrušene zgrade, ljudski leševi, uništene sprave... Aleksandar je 30 puta putovao kroz vreme, a šta je PRAVA ISTINA?

Dugačke suknje su ponovo moderne i veoma praktične, a one su osnova ovog stila oblačenja. Uz dugačku suknju nosi se korset ili sako. Ispod se oblače bele košulje, obično sa okovratnikom i karnerima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un nuevo Miércoles de #steampunk con mi último atuendo mejorado, en la Harajuku Fashion Walk 2O19 🦄⚙️🎩 . . . Ph: @metarnes ⚙️🎩Vestuario y accesorios @cofradiafactory _________________________________ #steampunkstyle #fantasyfashion #Steampunkfashion #corset #retrofuture #steampunkColombia #victorian #neovictorian #steampunktendencies #harajukufashionwalk #steampunks #steampunkcosplay #steampunkcostume #steampunkmodel #steampunkgoggles #altmodel #harajuku #altfashion #harajukufashion #steampunkgirl #steampunkgirls #alternative #alternativefashion #alternativemodel #tbt #steampunkaccessories #fantasyphotography #cosplay #cosplaygirls

A post shared by Cosplay - Steampunk - fantasy (@alice_insteampunkland) on

Detalji čine stil uspešnim, a džepni sat i dobre avijatičarske, okrugle naočare su "must have". Ženama stimpank nudi bezbroj mogućnosti poput zanimljivih minđuša sa točkićima, kožna narukvica i prstena u obliku šrafa koji prate industrijski stil. Kožne rukavice sa isečenim prstima, trake u kosi i tačna ukrašena šrafovima, ali još mnogo detalja.

Pročitajte još: Deset sazvežđa na deset noktiju - to je trend koji će vladati ovog leta

Braon koža, bela košulja i crna suknja ili sako su osnovni delovi stimpank stila. NJih treba nadograđivati, a zanimljivi detalji mogu se naći na buvljaku, pijacama i mestima gde mladi kreatori prodaju rukotvorine.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.