· · Коментари: 0
СТИЛ

Свет је полудео за ШРАФОВИМА и ЧИПКОМ, не губите време и купите НАОЧАРЕ

Мешавина романтичних карнера, сакоа и шешира, индустријског дизајна и авиојатичарских наочара - да ли сте спремни "Стимпанк", за талас који је заљуснуо цео свет.

Да ли сте гледали филм "Шерлок Холмс" који је 2009. године режирао Гај Ричи? Овај филм је "крив" за планетарну популарност "стимпанка". Бицикл уместо аутомобила, лаган уместо брзог начин живота - љубитељи стимпанка шаљу поруку.

Прочитајте још: БЕЛИ ајлајнер и ЦРВЕНИ кармин, али и још 6 занимљивих трендова владаће овог ЛЕТА

Безброј комбинација Фото: Пиксабеј

Џепни сат, авијатичарске наочаре и бркови чији су крајеви "зашиљени" у облику шестице - мушкарац који носи ове детаље је, дефинитивно, љубитељ стимпанка. Даме је теже препознати, јер неке носе шешире, а друге украсе у коси.

Ретрофутуристички стил су прихватиле многе звезде.

Овај ретрофутуристички стил је супер-популаран и носе га и многе звезде, макар у детаљима. Ипак, овај стил је, уствaри, начин живота. Стимпанк је мешавина гардеробе која се носила у викторијанској ери са модерним технолошким достигнућима тог доба.

Тексас и скај не смеју да се комбинују уз стимпанк стил, већ чипка и кожа.

Ствари од скаја и тексаса су два материјала који се апсолутно никада не смеју комбиновати у стимпанк стилу. Дозвољени су права кожа, чипка, сомот, вуна и сви природни материјали, док скај на прелазу 19. у 20. век није постојао, а тексас су носили само амерички рудари и радници.

Медаља на грудима
Медаља и медаљон су најпопуалрнији стимпанк детаљи. Особе које их носе "нешто су постигле у животу". Стимпанк је изузетно популаран у Русији, можда управо због тога.

Први корак у преображају је одабрати лик чији ће стил бити инспирација. Већини је Жил Верн непресушни извор за идеје, а његове књиге обилују јаким и занимљивим женским ликовима.

Прочитаје још: Разрушене зграде, људски лешеви, уништене справе... Александар је 30 пута путовао кроз време, а шта је ПРАВА ИСТИНА?

Дугачке сукње су поново модерне и веома практичне, а оне су основа овог стила облачења. Уз дугачку сукњу носи се корсет или сако. Испод се облаче беле кошуље, обично са оковратником и карнерима.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un nuevo Miércoles de #steampunk con mi último atuendo mejorado, en la Harajuku Fashion Walk 2O19 🦄⚙️🎩 . . . Ph: @metarnes ⚙️🎩Vestuario y accesorios @cofradiafactory _________________________________ #steampunkstyle #fantasyfashion #Steampunkfashion #corset #retrofuture #steampunkColombia #victorian #neovictorian #steampunktendencies #harajukufashionwalk #steampunks #steampunkcosplay #steampunkcostume #steampunkmodel #steampunkgoggles #altmodel #harajuku #altfashion #harajukufashion #steampunkgirl #steampunkgirls #alternative #alternativefashion #alternativemodel #tbt #steampunkaccessories #fantasyphotography #cosplay #cosplaygirls

A post shared by Cosplay - Steampunk - fantasy (@alice_insteampunkland) on

Детаљи чине стил успешним, а џепни сат и добре авијатичарске, округле наочаре су "must have". Женама стимпанк нуди безброј могућности попут занимљивих минђуша са точкићима, кожна наруквица и прстена у облику шрафа који прате индустријски стил. Кожне рукавице са исеченим прстима, траке у коси и тачна украшена шрафовима, али још много детаља.

Прочитајте још: Десет сазвежђа на десет ноктију - то је тренд који ће владати овог лета

Браон кожа, бела кошуља и црна сукња или сако су основни делови стимпанк стила. Њих треба надограђивати, а занимљиви детаљи могу се наћи на бувљаку, пијацама и местима где млади креатори продају рукотворине.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.