Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA LICA

Želite tretman za blistavu i nežnu kožu? Napravite same MASKU OD PIRINČA

Pirinač i pirinčano mleko najpoželjniji su sastojci kozmetičkih preparata koji čine čuda za sjaj i ten kože

1604615251_riza.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kineskinje i Japanke su čuvene po lepoti lica, sjajnom i blistavom tenu u zategnutoj koži vrata i lica. Pored genetske predispozicije, kozmetika zasnovana na pirinču i pirinčanom mleku jedan je od ključnih sastojaka za negu lica koju žene u Kini i Japanu primenjuju. 

Pirinač je bogat vitaminima B grupe, koji stimulišu obnovu i rast ćelija, poboljšavaju i ubrzavaju dotok krvi u kožu lica i usporavaju starenje ćelija.

Pročitajte još: FRIZURA kojoj VETAR i KIŠA ne mogu ništa: Svi mogu da je naprave (FOTO)

Donosimo vam idealnu masku od pirinča, koju možete same pripremiti. Ono što je dodatna beneficija ove maske je njena lekovitost, koja koži vraća blistavost, čini je nežnom i izuzetno mekom.

Pročitajte još: Povratak posle dve decenije: Vraćaju se UVIJENI VRHOVI kose

Lekovitost pirinča
Pirinač ima isceljujuće kozmetičko sredstvo koje se već koristi vekovima unazad, a najviše je cene upravo japanske i kineske lepotice!Ovaj prehrambeni proizvod je bogat vitaminima B grupe, koji stimulišu obnovu i rast ćelija, poboljšavaju i ubrzavaju dotok krvi u kožu lica i usporavaju starenje ćelija.

Kako napraviti masku za lice

Potopite tri kašike pirinča u hladnu vodu i stavite na šporet da provri. Dok se pirinač kuva, pripremite jednu kašiku mleka i kašiku meda.

Pročitajte još: Da li je OVO NAJRUŽNIJI modni KRIK u deceniji? Ili najlepši... (FOTO)

Kada procenite da je pirinač gotov, sklonite ga sa vatre i procedite, nakon čega je potrebno da ga ispasirate. To uradite kašikom, a ovako usitnjen pirinač je lakši za nanošenje na kožu lica. Dodajte ostale sastojke i lepo ih sjedinite.

Pročitajte još: PRAKTIČAN je, ali zašto ne bi bio i LEP? Pratite TRI pravila kada birate KIŠNI MANTIL

Na čistu kožu, a to podrazumeva da ste umili lice mlakom vodom i penom, prstima raspoređujte masku. Maska će pod prstima biti malo lepljiva zbog prisustva meda, pa bi trebalo da lepo prijanja uz kožu lica. Ostavite je da deluje nekih pola sata, pa je skinite peškirom natopljenim vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas