· · Komentari: 0

Četiri saveta za održavanje belih patika: Posle svakog čišćenja izgledaće kao nove ako ih se pridržavate

Bar jedan par belik patika svi imaju, zato što se savršeno uklapaju u sve

1679051736_shutterstock_1757997356.jpg
Foto: Shutterstock

Bele patike su mnogima omiljeni par odeće - idu uz sve kombinacije i boje, a udobne su i nikada ne izlaze iz mode. Međutim, jedina im je mana što se lako prljaju i što se moraju čistiti češće nego ostala obuća.

Da bi vam uvek izgledale kao nove i kako bi im se materijal ne bi oštetio, pridržavajte se sledećih saveta.

1. Nikada ih ne ubacujte u veš-mašinu

Bele patike nikako ne perite ni u veš-mašini. Isto pravilo važi i za mašinu za sušenje. Kako se ne bi odlepile ili materijal oštetio, nikako ih ne perite na ovaj način.

2. Koristite prirodna sredstva za čišćenje

Sirće je odlično sredstvo za uklanjanje fleka na belim patikama. Krpu umočite u sirće, a potom blago protljajte patike. Poed toga, kombinacija vode, sirćeta i sode bikarbona veoma je efikasna. Kada napravite smesu od ova tri sastojka, očistite patike pomoću četkice za zube.

3. Beli lak

Ukoliko ste primetili ogrebotine ili oštećenja na njima, možete se poslužiti belim lakom koji će smanjiti njihovu vidljivost.

4. Šampon

Šampon je odlično sredstvo za uklanjanje masnih mrlja. Sve što je potrebno jeste da na ta mesta stavite malo šampona i trljate. Masne fleke biće uklonjene, a rezultati će vas oduševiti

Pored ova četiri saveta, jako je bitno da bele patike ne ostavljate direktno na suncu i da ne koristite jake izbeljivače na gumenom đonu jer ga na tak način lako možete oštetiti.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU