· · Komentari: 0
KUĆNI TRIKOVI

Da li vaši ormari NE MIRIŠU? Evo kojim trikovima ćete garderobere pretvoriti u mirisne oaze

Koristite sredstva za osveženje, ali ne vidite efekte? Imamo rešenje za vas!

1629671707_wardrobe-5961191_640.jpg
Foto: Pixabay

Da li se i vama dešava da vam neki komadi odeće ne mirišu lepo i da ništa ne možete da učinite, pored mnogobrojnih mirisa, kako bi one imale prijatan miris? To se događa jer ormare vrlo retko provetravamo, u ormare vraćamo odeću koju nismo oprali ili dovoljno dobro osušili.

Pročitajte još: MOĆNO! Sofija Milošević obukla NESVAKIDAŠNJI komplet, samo šorts košta skoro 400 evra! (FOTO)

Kako bismo se oslobodili neprijatnih mirisa u ormaru, potrebno je sve stvari izvaditi, oprati, a unutrašnjost ormara dobro oprati odgovarajućim sredstvima.

I mirisne štapiće možete zamotati u čisto platno i staviti između odeće...

Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tera moljce, a ima i prijatnz aromu. I citrusna ulja, limunovo ili pomorandžino osvežiće ormare i oraspoložiti vas svaki put kad ih otvorite. Ulje koje ste izabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odeću.

Pročitajte još: Skarlet Johanson otkrila šta podrazumeva njena rutina šminkanja

Drugi način "podmetanja" mirisa u ormar je da u platnene vrećice ubacite osušene latice ruža i ostalog cveća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih semenki. Možete osušiti i iskorištene vrećice omiljenog čaja i rasporedite ih u džepove odeće. Držite ih u uglu ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris. I mirisne štapiće možete zamotati u čisto platno i staviti između odeće.

Nove sapune otvorite sa jedne strane i stavite na police, a možete iskoristiti i ostatke korišćenih sapuna. Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i okačite na vešalicu ili stavite u džepove odeće.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.