· · Komentari: 0
SAVET

Na njemu se nalazi čak 320 različitih BAKTERIJA: Koliko često treba dezinfikovati DALJINSKI?

Daljinski upravljač je jedan od najprljavijih predmeta u kući.

1624377704_remote-control-932273_1920.jpg
Foto: Piksabej

Verovali ili ne, daljinski upravljač je jedan od glavnih prenosnika zaraza, a istraživanje mikrobiologa sa Univerziteta u Arizoni iz 2005. godine pokazalo je da se na njemu prosečno nalazi čak 320 bakterija.

Imajući u vidu ovaj podatak, daljinski upravljač za televizor ili klimu trebalo bi da čistite najmanje jednom mesečno, mada je bolje da to radite ipak na svakih sedam do deset dana.

Pročitajte još: Uz pomoć fantastičnog TRIKA očistite ventilator: U suprotnom RAZBACUJE čestice PRAŠINE koje udišete

Ako je neki član porodice bolestan, čistite daljinski češće, na par dana, kako biste izbegli širenje virusa.

Kako se najefikasnije čisti i dezinfikuje daljinski upravljač?

Prvo izvadite baterije, pa vatom natopljenom medicinskim alkoholom prebrišite čitavu površnu daljinskog.

Zatim umočite štapiće za uši u medicinski alkohol kako biste bolje očistili prostog oko dugmića.

Ukoliko se ispod dugmića ili oko njih nalazi prljavština, uzmite čačkalicu i izvadite prljavštinu.

Daljinski na kraju dobro osušite krpom i vratite baterije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.