· · Komentari: 0
čišćenje

Na ove PREDMET U KUĆI treba obratiti posebnu pažnju: Zaboravljamo da ih dezinfikujemo

Da li ste se ikada zapitali koji predmeti u vašem domu imaju najviše bakterija?

1617726720_Depositphotos_66323277_s-2019.jpg
Foto: Deposit

 Malo ko zna, ali na ovim predmetima se skladišti najviše bakterija i prljavštine, a rzultati istraživanja pokazali su da u svakom domu postoji 5 predmeta koje treba redovno dezinfikovati:

Sunđer

Na jednom sunđeru može biti više od 300 različitih vrsta bakterija. Da biste minimalizirali štetu, menjajte sunđer svake nedelje. Ili barem češće dezinfikujte sunđer tako što ćete ga prokuvati ili potopiti u rastvor sirćeta u vode.

Pročitajte još: Ovo je hrana koju pre jela OBAVEZNO morate oprati

Daska za sečenje
Plastične daske se smatraju najsigurnijim jer se mogu tretirati bilo kojim sredstvom za definfekciju. Drvene daske treba redovno prati u toploj vodi i sušiti na svežem vazduhu.

Sudopera

Bakterije se nalaze ne samo na površini sudopera, već i u odvodnim cevima. Važno je jednom mesečno uraditi detaljno čišćenje sudopera i cevi.

Mobilni telefon

Površina mobilnog telefona je puna klica. Prema istraživanjima, u proseku na jednom telefonu živi oko 17 hiljada bakterija. Da biste sprečili njihovo štetno dejstvo po zdravlje, češće perite ruke i povremeno dezinfikujte telefon alkoholom.

Pročitajte još: Znate li kako se PRAVILNO jede BELI LUK? U ovome je TAJNA!

Daljinski upravljač

Na površini daljinskog upravljača nalazi se neverovatna količina bakterija. Barem jednom dnevno obrišite ovaj predmet alkoholom i vatom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.