· · Komentari: 0

Ovo su najprljaviji predmeti u DOMAĆINSTVIMA: Na njima se nakupljaju bakterije, a mnoge od njih nikada niste očistili

Iako se kupatilo smatra najprljavijom proszorijom u domu, veliki broj bakterija se nakuplja na najneočekivanijim mestima

1659725627_piotr-cichosz-dGK6px_0spc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kada čistimo kuću, većina preskače iste predmete. Iako za neke od njih mislimo da su čisti i da im ne treba ribanje, ispostavilo se da su to idealna mesta za razmnožavanje bakterija i gljivica.

Na ove predmete i aparate treba da obratite pažnju prilikom čišćenja.

1. Guma u mašini za pranje veša

Veš-mašinu morate čistiti redovno jer, ako to ne činite, pogodno je mesto za razmnožavanje buđi. Mikroorganizmima poput bakterija i gljivica pogoduju topla i vlažna mesta, kakva je mašina nakon pranja. Naročito ako ne ostavite otvorena vrata nakon što ste izvadili veš.

2. Aparat za kafu

Ako se ne čisti redovno, aparat za kafu postaje leglo bakterija i gljivica koji se razmnožavaju u rezervoarima za vodu.

Pročitajte još: Evo koje uređaje u kući morate ISKLJUČITI iz struje pre odlaska na odmor

3. Daljinski

Verovali ili ne, daljinski upravljač može biti i do 20 puta prljaviji od daske za WC šolju! Usled učestale upotrebe, trudite se da ga dezinfikujete bar jednom dnevnom.

4. Kuhinjski sunđer

Kako su skoro čitavo vreme vlažni, sunđeri su leglo bakterija. Sunđer bi trebalo da menjate na nedeljnom nivou. Nakon svake upotrebe dobro ga iscedite i pustite da se osuši.

Pročitajte još: Potrebni su vam PINCETA i PARACETAMOL: Evo kako najbolje da očistite fleke na pegli

5. Čaša u kojoj držimo četkice za zube

Stomatolozi redovno upozoravaju da bi četkice za zube trebalo da menjamo na tri meseca, ali ne treba da zanemarujemo ni čašu u kojoj ih držimo. I ona spada u mesta pogodna za razvoj bakterija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.