Oglas
· · Komentari: 0

Najčešće greške prilikom ČIŠĆENJA: Zbog ovih stvari bakterije i prljavština i dalje mogu ostati na površinama

Koje su to stvari na koje ne obraćamo dovoljno pažnju prilikom čišćenja?

1687699475_profimedia-0375134207.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Prilikom čišćenja kuće mnogi prave greške koje bi trebalo izbeći.

Kada čistimo kuću tražimo načine da čišćenje učinimo bržim i lakšim. Ali korišćenje određenih prečica može dugoročno da oteža. 

Da bi vam kuća blistala potrebno je da se otarasite loših navika, kao i da shvatite koje greške možda pravite prilikom čišćenja kuće.

Koristite previše sredstva za čišćenje

Ako nije dovoljno oprana, površina koju ste očistili postaće magnet za prljavštinu. Ekspert savetuje da uvek koristite jedan po jedan proizvod, u količinama koje preporučuje proizvođač.

Takođe, nemojte preskakati ispiranje ako je to preporučeno na etiketi. Iz tog razloga, uvek treba da pročitate uputstva za upotrebu.

Koristite prljave krpe za čišćenje

Ako vaša mašina za pranje veša ima neprijatan miris, naravno da će se on preneti na odeću. Takođe, ako je vrećica u usisivaču puna prašine, usisivač neće raditi kako treba. Podrazumeva se i da prljave krpe i sunđeri samo šire bakterije.

Odvojite vreme da temeljno očistite krpe i  uređaje nakon svake upotrebe. Najpre ih potpuno ispraznite ili operite u toploj vodi i dodajte dezinfekciono sredstvo.

Koristite sredstva za čišćenje koja su abrazivna

Ovakvi proizvodi mogu da unište zaštitne slojeve nameštaja, parketa i sl. Takođe, možete ugroziti zdravlje svojih ljubimaca i članova porodice.

Tako, na primer, izbeljivač sa hlorom može poslužiti kao odlično dezinfekciono sredstvo, ali ga ne treba koristiti za uklanjanje prljavštine.

Brisanje prašine nakon završetka usisavanja

Prostoriju prvo treba dobro očistiti 'od vrha do dna', kako ne biste primetili prašinu nakon usisavanja. Dakle, počnite od polica i zatim nastavite.Takođe, ne zaboravite da često ispirate krpe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas