· · Komentari: 0
SAVET

Uradite dubinsko čišćenje DUŠEKA uz pomoć OVOG SASTOJKA

Dušek na kojem spavate biće besprekorno čist.

1621512582_mattress-2489615_1920.jpg
foto: Piksabej

Važno je da dušek na kojem spavamo bude čist, zato što na njemu provodimo po 7-8 sati svake noći. Tokom spavanja se znojimo i udišemo sve mirise i čestice prašine iz njega.

Najjednostavniji i najekonomičniji način čišćenja dušeka je uz pomoć sode bikarbone.

Pročitajte još: Eva Hercigova se kune u ovaj trik: Uz pomoć VODKE ili SODE BIKARBONE napravite svetle PRAMENOVE u tamnoj kosi

Poznata su razna svojstva sode bikarbone zbog kojih se ona smatra gotovo čudotvornom. Medicinska soda bikarbona može poslužiti kao lek protiv nadimanja i kod problema sa varenjem.

Takođe, soda bikarbona se koristi i u kuvanju, a može vam pomoći i da izbelite svoje zube.

Međutim, soda bikarbona je i moćno sredstvo za čišćenje, posebno tokom ribanja rerne, kuhinje, kupatila, a može poslužiti i kao sredstvo kojim ćete svoj dušek u spavaćoj sobi osloboditi prašine i neprijatnih mirisa.

Savet za "suvo pranje" dušeka

Prvo dobro usisajte ceo dušek, a potom pomoću sitne cediljke ravnomerno rasporedite jedno pakovanje sode bikarbone preko cele površine dušeka. Nakon što soda odstoji nekoliko sati, ponovo usisajte dušek.

Što duže soda bikarbona odstoji, rezultati će biti bolji.

foto: Piksabej

Skidanje fleka sa dušeka

Pomešajte jednu supenu kašiku sode bikarbone sa jednom kašikom deterdženta za pranje. Potom u tu smesu naspite 250 ml ključale vode i 4-5 kašika sirćeta.

Smesa koju ste dobili počeće da peni, što je znak da je odmah spremna za upotrebu.

Pročitajte još: Napravite sami tablete za mašinu za pranje sudova

Nanesite sredstvo na flekavu površinu, ostavite ga da deluje 5-10 sekundi, pa ga ukonite važnom krpom.

Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta dok ne dobijete željeni rezultat, ali vodite računa da ne izbelite boju tkanine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.