Oglas
· · Komentari: 0
dugotrajnost

Pravila koja treba ispoštovati kod RUČNOG PRANJA ODEĆE

Ručno pranje odeće izbegavamo i sve što može da ide u mašinu peremo tamo. Međutim, neku odeću je neophodno prati ručno.

1610375919_Depositphotos_88974998_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Čini se da je jednostavno, sipati vodu i dodati prašak. ali postoji nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju posebno jer je odeća koju ručno peremo uglavnom od osetljivih materijala.

Pročitajte još: Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Odeću stavite u lavor, pa tek onda vodu

Mlaz vode koji ide direktno u tkaninu može da je ošteti. Prvo napunite vodom, dodajte u lavor prašak za veš, pa tek onda na kraju odeću. Deterdžent se teže ispira ako se sipa direktno na tkaninu.

Presnažno trljate mrlje

Presnažno trljanje može oštetiti tkaninu, naročito ako je osetljiva. Mrlju tretirajte tako da vrhovima prstiju lagano utrljate malu količinu sredstva za uklanjanje mrlja. Za većinu tkanina dovoljno će biti oko 15 minuta natapanja.

Odeću ispirete pod mlazom vode iz česme

Ako radite ovo osetljive tkanine mogu da se razvuku. Ispirite je u lavoru gde ste je i prethodno oprali. Samo, naravno, vodu zameniti čistom.

Pročitajte još: Urediti DOM prema pravim proporcijama: Šta kupujemo premalo, a šta preveliko?

Uvrćete odeću kada je cedite

Ovako tkanina gubi oblik i postaje tanja. Izvadite odeću sa obe ruke iz vode i pritisnite je kako bi bilo isceđeno što više vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas