Oglas
· · Komentari: 0
ENTERIJER

Trendovi unutrašnjih boja koji će biti popularni tokom 2021. godine

Ove godine vladaće prirodne nijanse.

1610298332_Depositphotos_19406833_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Nova godina sa sobom je donela neizbežni priliv projektovanih trendova za narednih 12 meseci, a ni dizajn enterijera nije pošteđen. S obzirom na to da svi i dalje dosta vremena provodimo kod kuće, sada bi to moglo biti idealno za sve one koji žele nešto da promene u svom domu.

Pročitajte još: Ako je bela odeća postala žuta nema problema: Dve stvari imate kod kuće, a mogu odmah da vam pomognu

Kej Hudžes, stručnjak za dizajn enterijera, pronašao je neke predviđene trendove i savete. 

Zemljani tonovi i bolje

- Zemljane boje mogu biti odlična kulisa za dnevnu sobu. Zemaljske boje imaju prirodne i umirujuće nijanse, a za 2021. godinu postaće ključni igrač u paletama ukrasa za dom. Prirodna, hladna, bež boja prizemljenih tonova uparenih sa slabašnim zelenim podtonom prikazuje umirujući kvalitet. Ove boje ne samo da podsećaju na prirodu, već imaju i emotivan odraz sveta oko nas - rekao je ovaj dizajner.

Foto: Depozit

Pročitajte još: TREND koji rapidno raste: Da li je pokret "MALENE kuće" rešenje? (VIDEO)

Mnogi su bež kritikovali kao mutnu boju, ali ova godina će dokazati koliko ova nijansa može da bude svestrana u kombinaciji sa sličnim i mekim nijansama, radi opuštenog i privlačnog osećaja.

- U kontrastu sa svetlijim tonovima poput šumsko zelene, pružiće vam bogato iskustvo za uživanje u svojim domovima - rekao je Kej.

Bogata priroda

- Meka zelena je ilustracija prirode. Nijanse zelene mogu se kretati od živopisne breze do zelene paprati, one nas trenutno povezuju sa okolinom. Mnogima je ova boja umirujuća i mirna zbog svojih terapeutskih svojstava. Bogate zelene nijanse dobro funkcionišu u kućnim kancelarijama ili u sobama sa tehnologijom koja uravnotežuje "veštački“ osećaj - izjavio je ovaj stručnjak.

Sunčane nijanse

Foto: Depozit

Budući da je iluminating jedna od boja godine, trebalo bi da očekujete sunčeve nalete koji su popularni. Sunčane nijanse biće očekivane ove godine nadahnjujući nas da se nadamo da će stvari postati svetlije - rekao je Kej.

Pročitajte još: Bake su u njima čuvale stvari, a sada je stvar PRESTIŽA imati ga u kući

Uključite žutu boju u prigušene šeme boja kako biste stvorili opuštajuće okruženje pojačano nijansama. Boja će stimulisati vaš um i oživeti svaku sobu vaše kuće.

Rustikalne boje

- Rustične boje će vam pomoći da stvorite elegantan i hranljiv ambijent. Iako u domu podsećaju na svetsku kulturnu baštinu, rustikalne nijanse sadrže bogate tradicije i vrednosti. Razmislite o prirodnoj glini, zemljanim smeđim i svetlim masalama - ove nijanse stvaraju jedinstvenu paletu kako bi stvorile ambijentnu atmosferu. Kredasti beli zidovi izgledaju sjajno u kombinaciji sa rustikalnim bojama, a posebno kada su upareni sa jastucima u teksturiranim rustikalnim bojama i slojevitim prostirkama. Može da funkcioniše u bilo kojoj sobi u bilo kom stilu kuće - istakao je ovaj dizajner.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas