Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

TRI FENG ŠUJI saveta za zdraviji dom

Kineska veština uređenja prostora otkriva tajne zdravog doma.

1643231376_room-g58988dfac_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Drevna istočnjačka veština uređenja prostora postala je sve popularnija širom sveta zbog pozitivne energije, za koju se veruje da je privlači u svaki dom i životno okruženje.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Donosimo vam tri jednostavna i praktična saveta koja će privući zdravlje u vaša četiri zida.

Posvetite se hodniku

I sami osetite razliku kada prolazite kroz prazan hodnik i kada prolazite kroz prijatno uređen hodnik. Hodnik priziva energiju koja zauzima ceo dom. Uredite ga tako da bude prijatan i prijateljski, tako da se osećate dobro kada ulazite u vlastiti dom.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Postavite znakove dobrodošlice sa obe strane ulaznih vrata. Dodajte biljke i tople boje. Ogledalo nemojte držati odmah nasuprot vrata, već sa strane. Nemojte koristiti veštačko cveće, već isključivo sveže.

Uredite ulazna vrata doma

Ulazna vrata doma su ta koja prizivaju energiju i prilike u vašem životu. Način na koji ćete ih urediti može uticati na energiju koja će vas okruživati. Za ulazna vrata bi se moglo reći da su jedan od najvažnijih segmenata vašeg doma i nemojte na njih zaboraviti. U uređenju vrata prvo razmišljajte o boji, a najbolja boja za vaša vrata zavisi od smera u kome vrata gledaju:

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

  • Istok – element je drvo pa je najbolje da vrata budu zelena.
  • Jug – element je vatra pa je najbolje da vrata budu crvena.
  • Zapad – element je metal pa je najbolje da vrata budu bela ili siva.
  • Sever – element je voda pa je najbolje da vrata budu plava ili crna.
  • Za severoistok, severozapad, jugozapad i jugoistok možete odabrati boje koje karakterišu jedan od smerova. Za jugoistok odaberite ili zelenu, ili crvenu boju.

Rešite se nepotrebnih stvari

Previše stvari u domu znači i previše energije. To može biti nameštaj, odeća, obuća ili dekorativni ukrasi. Fokusirajte se na činjenicu da je više manje. Uklonite iz doma sve i vratite samo ono što vam zaista treba. Razliku u energiji ćete odmah osetiti.

Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: "Želim privatnost da tugujem"

Uklonite suvišne stvari ispod kreveta. Očistite ormar i sezonsku odeću držite tako da vam je najdostupnija. Uklonite pokvarenu hranu iz frižidera. Očistite sve fioke.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas