Oglas
· · Komentari: 0
KUĆNI TRIKOVI

Upustite se u avanturu u VAŠOJ KUHINJI: Isprobajte eksperiment sa uzgojem luka u ČAŠI VODE (FOTO)

U svakom trenutku, u svako godišnje doba u svom domu možete imati svež mladi luk koji ste lično posadili

1601830413_luk.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Iako se bašta u stanu čini nemogućom misijom. Ipak, postoji nekoliko načina da sami uzgojite poneku vrstu povrća koju ćete primenjivati u ishrani, a mi vam donosimo jedan odličan eksperiment na koji ćete posebno biti ponosni.

Pročitajte još: Koliko često PERETE JASTUK: Važno je zbog zdravlja

Ovo je jednosatavan metod da u svom domu uvek imate svež i tek ubran mladi luk, u bilo koje doba godine. Uz naše jednostavne savete imćete neograničenu zalihu mladoga luka i tokom predstojeće zime.

Pročitajte još: "Unesite" JESEN u uređenje SPAVAĆIH SOBA

Odrežite glavicu

Mladi luk se uglavnom prodaje sa puštenim korenjem što je idealno za ponovni uzgoj. Odrežite krajeve luka tako da, osim korenja, preostane i dio bele glavice. Ostatak luka iskoristite kako ste i planirali.

Stavite glavice u vodu

Pročitajte još: Vratite se u 80-te: BANANA KOPČA opet krasi duge kose i daje vintidž efekat (FOTO)

Činija u koju stavljate glavice ne sme biti preduboka kako one ne bi potpuno potonule, a potom i istrunule, a ne sme biti niti previše plitka da se luk ne osuši. Položite korenje prema dole tako da deo glavice viri iz vode.


Foto: Pixabay

Stavite ih na osunčano mesto

Biljke vole svetlo tako da bi bilo idealno kada bi vaš luk bio smešten na osunčanom prozoru.

Menjajte vodu

Pročitajte još: Prekopajte po podrumu i tavanu ili TRK PO SVOJ PAR! Ove PATIKE morate poneti ove jeseni

Potrebno je da vodu menjate svaki drugi dan, odnosno kad se zamuti. Ako primetite da je voda mutna, odmah je promenite. Luku je za rast potrebna čista voda.

Ubrzo ćete primijetiti da su vaše glavice počele rasti i puštati zelene nastavke. Kada luk dosegne otprilike deset centimetara vreme za selidbu ili za rezanje.

Pročitajte još: Tri dobitne kombinacije: Kako najbolje nositi SAKO SA FARMERKAMA I PANTALONAMA (FOTO)

Naime, ukoliko ga ostavite u vodi, luk će ubrzo prestati da izdaje mladice, ali uvek ga možete odrezati i koristiti prilikom kuvanja i pripreme jela. Ako želite više luka, preselite ga u zemlju u kojoj će više narasti, a možda pustiti i cvetove koje potom možete koristiti u salatama.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas