Oglas
· · Komentari: 0

Birate ime za devojčicu? Ovig pet ženskih imena znače "anđeo"

Ukoliko se dvoumite u vezi sa imenom za dete ovih pet imena imaju prelepo značenje

1651515930_baby-g7275d88f7_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Biranje imena za dete velika je odgovornost roditelja. Neki žele da daju moderna imena, ali neki se ipak pridržavaju tradicionalnih, starih imena. Kako bismo vam malo olakšali muke, donosimo vam pet predloga za ženska imena koja imaju značenje "anđeo" i sigurno će vas oduševiti.

Anđa/Anđela/Anđelka/Anđelija - Snažno, a jednostavno ime, koje potiče od grčke reči "angelus", što znači "anđeo, glasnik, vesnik". Često je u Srbiji.

Angelina/Anđelina - ovo je još jedna, duža varijanta gore pomenutih imena, proizvedena od iste grčke reči.

Pročitajte još: Zašto DECA lažu? Psiholozi objašnjavaju zašto mališani pribegavaju NEISTINAMA

Đina - ovo je najkraća varijanta spomenutih imena, a moderno je i ima još jednu prednost - internacionalno je.

Arijel/a - ovo je oblik hebrejske reči "ari'el" što znači "božji lav", a takođe je ime arhanđela koji vlada vodama. Ako ste pristalice neobičnih imena - ovo je dobar izbor!

Lejla/Lajla - na hebrejskom jeziku ovo ime znači "najlepša od svih noći", a u jevrejskoj mitologiji je ovo i ime anđela noći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas