Oglas
· · Komentari: 0

Dete plače tokom vožnje autom? Primenite ova pravila

Pomoću ovih saveta umirite vaše dete i učinite vožnju prijatnijom

1659035459_kid-g4d964c469_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Noćna mora" svakog roditelja je da usred vožnje automobilom beba krene da vrišti i plače.Koliko puta ste čuli priču da beba čim sedne u automobil odmah zaspi, to je sjajno ako imate tu sreću. A šta ako dete neće u auto-sedište ili ne voli vožnju, vaš svaki odlazak će biti previše stresan. Ne gubite nadu, pokušajte da primenite neki od ovih saveta i krenite u vožnju:

Proverite bebi pojas

I sami znate da bebin plač može da ukaže da joj nešto smeta. Bebe brzo rastu i možda niste obratili pažnju, ali vrlo je moguće da je pojas na auto-sedištu steže i da se ne oseća prijatno. Kada je beba mirna proverite njenu udobnost i da li joj svi dodaci odgovaraju.

Pročitajte još: Otkrivamo vam "emocionalno fokusiranu" terapiju koja je efikasna u sprečavanju SUKOBA između partnera!

Obezbedite malo zabave

Vi volite mirnu vožnju i uživate u tišini, ali za mlade umove u razvoju, vožnja automobilom vrlo brzo postane dosadna. Ponesite mu omiljene igračke, svaki put ih zamenite novim. Na taj način će se osećati kao da je kod kuće i biće opuštenije. Potrudite se da igračke ne budu tvrde da se dete ne bi povredilo ako zakočite.

Pustite zabavnu ili umirujuću muziku

U zavisnosti šta dete voli i da li želite da zaspi ili bude budno. Sve u svemu deca vole muziku i taj način umirivanja se pokazo kao najefikasniji.

Proverite temperaturu u automobilu i da li mu bije sunce

Toplota najviše razdraži dete. NJemu je već nezgodno u auto-sedištu i sigurno mu još više vruće. Vodite računa da ne bude direktno izloženo suncu i obavezno uključite klimu da bi se osećalo prijatnije.

Pročitajte još: Kako da pravilno OPOMENETE svoju decu, a da im ne uništite SAMOPOUZDANJE

Neka vaša beba istraži sedište i navikne se na njega

Ako dete plače svaki put kada ga stavite u sedište. Uzmite jedan dan i ponesi te ga kući, pružite detetu priliku da ga malo istraži i shvati da to nije nikakav "bauk".

I savet za kraj, ne brinite se ovo je samo faza koja će proći. Dete će vrlo brzo početi da uživa u vožnji, samo budite stpljivi i učinite vožnju koliko god možete opuštenom i zabavnom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas