· · Komentari: 0

Muško ime iz BIBLIJE koje voli ceo svet: Ima moćno značenje i jaku simboliku

Ime koje je obišlo ceo svet, a nalazi se i u Bibliji

1679837476_ime.jpg
Foto: Profimedia

Ukoliko ste budući roditelj dečaka i smišljate mu ime, možda vam ovo staro, ali uvek aktuelno pomogne. U pitanju je ime Matija, a može se naći i u Bibliji.

Ime Matija je starohebrejskog porekla i potiče od imena Matitjahu, a prevodi se kao ‘dar od Boga’, odnosno ‘Božji dar’.

Ovo ime datira još od vremena Isusa Hrista, kada su zemljom hodali jedan od četvorice jevanđelista i tvorac prvog jevanđelja, Matej, a koji je bio i jedan od 12 Hristovih apostola.

Izvedena imena i prezimena
Danas se ovo ime može čui u više verzija, kao što je Matija, Mateja ili Matej, a od njega su nastala i prezimena kao što su Matić ili Matijević.

Popularni nadimci za dečake sa ovim imenom su Matko, Mateša, Matan i Mato, piše Yumama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.