· · Komentari: 0
ZANIMLJIVOST

Skratio si mi život! To nije istina, deca produžavaju život!

Roditelji dvoje dece imaju najviše razloga da računaju na dugovečnost.

1627037144_Depositphotos_58084657_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

To je pokazala zanimljiva studija u kojoj su naučnici analizirali muškarce i žene rođene između 1911. i 1925. i njihovu decu.

Pročitajte još: Pravimo TRI GREŠKE kada se IZVINJAVAMO: Šta bi trebalo da promenimo?

Starost je sa decom spokojnija

Istraživači su došli do zaključka da će, zbog podrške njihovih sinova i ćerki, stres kod roditelja u starijem dobu verovatno biti niži, što će im prilično produžiti život i treće doba učiniti spokojnijim.

Još jedno istraživanje pokazalo je da majke koje imaju dvoje dece žive duže od žena koje nemaju potomstvo ili imaju samo jedno dete. Ista studija analizirala je i povezala broj dece i životni vek muškarca. Rezultati su pokazali da u poređenju sa očevima bez dece ili sa jednim detetom, muškarci sa dvoje dece takođe žive mnogo duže.

Usvajanje još više produžava život

Stručnjaci su otkrili da čak i usvajanje može da ima značajne prednosti. Žene koje su usvojile dvoje dece imale su još duži životni vek u poređenju sa biološkim majkama, a roditelji sa dvoje usvojene dece su duže živeli u odnosu na one koji su usvojili jedno dete, kao i one koji su imali četvoro usvojene dece.

Pročitajte još: Tri osobine nasleđujemo samo od majke

Još jedan zanimljiv zaključak je da usvajanje deteta dodaje tri godine očekivanom životnom veku majke. Usvajanje dvoje ili troje dece dodalo im je pet godina života, jer su imali njihovu podršku u starijoj dobi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.