Oglas
· · Komentari: 0

"Oživite" klonule LALE preko noći: Jedan mali trik će im produžiti rok trajanja

Vreme je za lale

1710596929_shutterstock_49601947.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Lale su najlepši ukras u svakoj bašti, ali i u vazi, a ako vašima lalama treba malo života, isprobajte ovaj savet.

Naime, En Drejk, baštovanka i kreatorka bloga "On Sutton Place", podelila je neverovatan trik kojim može da oživite lale.

Ovo omiljeno prolećno cveće, koje cvete u pravilu krajem marta, trebalo bi da izgleda sveže i lijepo i do 12 dana nakon rezanja.

Drejk je otkrila da je rešila problem sa lalama preko noći tako što je jednostavno ubacila dva bakarna novčića u vazu. Pre nego je otišla u krevet, odsekla je krajeve lala i ubacila dva penija!

Kad je sledećeg jutra pogledala vazu, bila je zapanjena ugledavši neverovatnu transformaciju lala - stajale su uspravno i izgledale totalno sveže!

- Za ovaj neverovatan trik saznala sam prošle godine, kada sam na Instagramu objavila sliku nekoliko žalosnih, obešenih tulipana. Stavite ih u svežu hladnu vodu svakog dana, odsecite krajeve da bi stabljike mogle da upiju više vode, držite ih podalje od svetlih prozora i svetiljki, te ih izložite u hladnoj prostoriji ako je to moguće, savetuje ona.

Inače, novčići sadrže bakar koji može da deluje kao fungicid i sprečava rast gljivica, ali i bakterija u vazi, što pomaže lalama da zadrže svežinu.

Dodala je i da je važno odabrati vazu sa širim otvorom jer će se cvetovi tako moći više da se rašire. A važno je i da se pravilno seku - ravnomerno, na istu dužinu, kada ih stavljate u vazu. Redovno podrezujte stabljike kako se ne bi zatvorile jer neće moći da upiju vodu.

(Blic Žena)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas