Oglas
· · Komentari: 0

Tri biljke koje su idealne za mesta sa malo svetlosti: Ukrasiće svaki tamni kutak

Postoje biljke kojima nije potrebno mnogo sunčeve svetlosti

1695124092_shutterstock_1608530653.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Jutarnje sunce koje dolazi u prozore okrenute prema istoku je nežno prema sobnim biljkama. Ovo svetlo je meko i hladno koje mnoge biljke vole. A ako ste mislili da vam cveće neće preživeti ako nema svetlosti tokom celog dana, grdno ste se prevarili. Ove tri sobne lepotice obožavaju jutarnje svetlo istočnog prozora!

Na mnogo načina, prozor okrenut prema istoku je savršen za sobne biljke. Sunce ujutru nikada nije previše jako, ali kada se pomeri sa istoka, prozor i dalje dobija odlično indirektno svetlo.

Dakle, ostaje pitanje koje biljke da se stave tu, a mi imamo tri sjajna predloga, koja ćete da obožavate!

Bostonska paprat

Bostonske paprati osvojile su naša srca svojim lučnim granama prekrivenim mekim, raskošnim listovima.

NJihovo smaragdno-zeleno lišće igra glavnu ulogu u kućama i napolju na terasama ili tremovima. Ima klasičan izgled koji se dobro slaže sa bilo kojim stilom ukrašavanja, od tropskog preko elegantnog do boemskog. A ove paprati pomažu u uklanjanju toksina iz vazduha.

Bostonske paprati cene srednje do jako svetlo, a prozori okrenuti prema istoku bi trebalo da budu prava stvar. Paprati svih vrsta vole vlažno tlo i vlažnost, pa odvojite vreme da s vremena na vreme prskate svoju paprat.

Biljka zlatne ribice

Sa mnoštvom narandžasto-crvenih cvetova koji izgledaju kao riba koja skače, biljka zlatne ribice je zadivljujuća sobna biljka.

Grane su dugačke i kaskadne, savršene za viseću korpu. Bujno cveta ako joj pružite negu koja joj je potrebna. Ovo uključuje dobro drenirano zemljište i izdašno navodnjavanje tokom vegetacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda (@amandaandtheplants)

Biljke zlatne ribice vole jako svetlo, ali ne vole kada je previše vruće. Popodnevno sunce je malo previše intenzivno za ove dugovečne biljke, ali istočna ekspozicija je sjajno rešenje.

Begonija sa tačkicama

Tačkasta begonija je prelepa i moderna sobna biljka koja dodaje stil svakoj prostoriji.

NJeni listovi su glavna predstava: bronzanozeleni listovi u obliku krila sa dramatičnim zarđalo-crvenim donjim stranama. Vrhovi listova su puni sa srebrnim tačkama.

Iako su njeni privlačni listovi glavna karakteristika, ona takođe ima i male bele cvetove ako joj se daje dovoljno svetla. Prozor okrenut prema istoku će ovoj begoniji dati potrebne zrake, a da ne spali lišće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas