Oglas
· · Komentari: 0
HOBI

Poznata srpska voditeljka ima JEDINSTVEN HOBI, a sve je počelo sa engleskim ružama

U dvorištu porodične kuće Marija Egelja sa majkom neguje ruže i ima neverovatnu kolekciju na kojoj bi joj i kolekcionari pozavideli.

MarijaEgelja.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Vrt porodične kuće Marije Egelje, TV zvezde, pravi je raj, jer je prepun voća i cveća. Marija svakodnevno najavljuje vremensku prognozu i pažaljivo je prati zbog vrta.

Pročitajte još: Bizarni hobiji zvezda: Poznati glumac se igra BARBIKAMA, a Džolijeva sakuplja nešto što koristi i u SEKSU

- Za voće je zadužen tata, on je posadio jabuke, šljive i ostalo voće na obodu dvorišta, a onda smo mama i ja počele da gajimo ruže - kaže Marija Egelja, TV zvezda.

Počele su sa engleskim ružama koje se lako gaje, a onda nastavile sa težim vrstama, pa se tako sada može videti i šarena ruža "papageno".

Marija Egelja u njenom vrtu Foto: Privatna arhiva

Skoro svakodnevno Marija nešto uradi u vrtu, jer uvek ima posla. Ruže se orezuju, u jesen zagrću zemljom, u proleće đubrem zalivaju, uklanja se suvo lišće... Ruke štiti rukavicama.

Marijina kolekcija
Ruke štiti rukavicama.

- Imam "punu ratnu opremu" od rukavica do makaza i malog ašova, sve što je potrebno - ističe Marija.

Pošto je bašta negovana i izgleda kao iz bajke u njoj svi provode dosta vremena, od proleća do kasne jeseni. I stalno je obogaćuju.

- Čula sam da postoje i srpske vrste koje odgovaraju našoj klimi i nose imena po kraljevskoj porodici, a pogotovo bih želela da nabavim sadnicu narandžastih ruža "beoograđanka" - ističe Marija.

Pročitajte još: Umesto da ga stavite u VAZU, pohujte ga, napravite džem ili vitaminsku salatu od jestivog CVEĆA

Ruže su gajili još u staroj Grčkoj i tada ju je najveća pesnikinja Safo dala naziv "kraljica cveća"  zbog čega ima posebno mesto u biljnom svetu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas