Oglas
· · Komentari: 0
ŽENSKE TEME

Faktori koje ne možete IZBEĆI: Pet razloga zbog kojih ŽENE stare brže od MUŠKARACA

Možda žene žive duže od muškaraca, ali zato i stare brže, smatraju stručnjaci.

1642323317_model-g15f42707d_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Činjenica je da žene stare brže od muškaraca, a za to postoji 5 ozbiljnih razloga:

Stres

Žene su sklonije mentalnim slomovima, posebno ako su vezane za posao, kaže dr Džudit Mohring. Osim toga, hormonska razlika je ono što sve objašnjava. Hormonske fluktuacije su povezane sa depresijom. Štaviše, sezonski afektivni poremećaj više pogađa žene nego muškarce. Stalni stres neminovno dovodi do preranog starenja.

Porođaj

Istraživanja sprovedena na Univerzitetu Džordž Mejson dokazala je da trudnoća čini da žena izgledate 11 godina starije. Stvar je u tome da žene koje su rodile imaju kraće telomere od onih koje nikada nisu imale decu. Što su vam telomeri kraći, izgledate starije. Osim toga, stres tokom trudnoće nije retkost, što takođe ubrzava proces starenja.

Pročitajte još: Muškarci su bili JEDNOGLASNI: Ovo su četiri razloga zbog kojih neke ŽENE izgledaju LEPŠE S GODINAMA

Muškarci imaju deblju kožu

Prema dermatolozima, muška koža je 25% deblja od ženske kože. Procenat se može razlikovati od osobe do osobe, ali opšta cifra ostaje ista. Međutim, iako je na muškim licima manje bora, one koje su tu, dublje su od ženskih.

Testosteron

Estrogen je odgovoran za mladalačko žensko lice, dok je testosteron tipičan za muškarce. Visok nivo testosterona usporava starenje. Iako estrogen takođe služi kao hormon protiv starenja, njegova proizvodnja opada brže od proizvodnje testosterona. Zato žene prve dobiju bore.

Menopauza

Gubitak hormona tokom menopauze ubrzava proces starenja. Kada žene prolaze kroz menopauzu, njihova tela prestaju da proizvode količinu kolagena kao nekada. Ovo uzrokuje gubitak elastičnosti kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas