Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКЕ ТЕМЕ

Фактори које не можете ИЗБЕЋИ: Пет разлога због којих ЖЕНЕ старе брже од МУШКАРАЦА

Можда жене живе дуже од мушкараца, али зато и старе брже, сматрају стручњаци.

1642323317_model-g15f42707d_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Чињеница је да жене старе брже од мушкараца, а за то постоји 5 озбиљних разлога:

Стрес

Жене су склоније менталним сломовима, посебно ако су везане за посао, каже др Џудит Мохринг. Осим тога, хормонска разлика је оно што све објашњава. Хормонске флуктуације су повезане са депресијом. Штавише, сезонски афективни поремећај више погађа жене него мушкарце. Стални стрес неминовно доводи до прераног старења.

Порођај

Истраживања спроведена на Универзитету Џорџ Мејсон доказала је да трудноћа чини да жена изгледате 11 година старије. Ствар је у томе да жене које су родиле имају краће теломере од оних које никада нису имале децу. Што су вам теломери краћи, изгледате старије. Осим тога, стрес током трудноће није реткост, што такође убрзава процес старења.

Прочитајте још: Мушкарци су били ЈЕДНОГЛАСНИ: Ово су четири разлога због којих неке ЖЕНЕ изгледају ЛЕПШЕ С ГОДИНАМА

Мушкарци имају дебљу кожу

Према дерматолозима, мушка кожа је 25% дебља од женске коже. Проценат се може разликовати од особе до особе, али општа цифра остаје иста. Међутим, иако је на мушким лицима мање бора, оне које су ту, дубље су од женских.

Тестостерон

Естроген је одговоран за младалачко женско лице, док је тестостерон типичан за мушкарце. Висок ниво тестостерона успорава старење. Иако естроген такође служи као хормон против старења, његова производња опада брже од производње тестостерона. Зато жене прве добију боре.

Менопауза

Губитак хормона током менопаузе убрзава процес старења. Када жене пролазе кроз менопаузу, њихова тела престају да производе количину колагена као некада. Ово узрокује губитак еластичности коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas