Oglas
· · Komentari: 0

KOJE KVALITETE TREBA TRAŽITI U MUŠKARCU: Zbog njih ćete se uvek osećati poštovano, voljeno i sigurno

Kada bi žene napravile listu kvaliteta koje bi želele kod potencijalnog partnera, emocionalna zrelost bi definitivno bila jedna od njih. Međutim, vreme često pokazuje da je osoba pored nas nepouzdana i da nismo istinski ispunjeni u vezama u kojima ne dobijamo bezuslovnu ljubav i podršku.

1698239326_123.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mnogi odrasli muškarci su i dalje dečaci, emocionalno su nezreli, a odnosi sa njima mogu biti turbulentni i traumatični. Čoveka treba da ukrašavaju tri stvari: pristojnost, karakter i postupci, a ne jeftino razmetanje, isprazno samopouzdanje i hvalisavost.

5 karakteristika koje razlikuju zrele muškarce od nezrelih:

1. Preuzimanje odgovornosti

Zreli muškarci preuzimaju odgovornost za svoje postupke i odluke. Oni ne krive druge za svoje greške, već razmišljaju o tome šta mogu naučiti iz tih grešaka. Nezreli muškarci to nikada ne rade; uvek očekuju da neko drugi preuzme odgovornost za njih.

2. Samodisciplina

Zreli muškarci su disciplinovani. Čak i kada im je teško, ne odustaju od unapred zacrtanih ciljeva. Nezreli muškarci nisu takvi – provode dane bez plana i ne pokušavaju da ostvare bilo šta veliko u životu.

3. Pouzdanost

Za razliku od nezrelih muškaraca, uvek se možemo osloniti na zrele muškarce, verovati im i znati da će oni biti na našoj strani. Uz njih znate da ste tim i da se možete osloniti na njih kada vam zatreba pomoć.

4. Iskrenost

Vrline kao što su etika i razboritost krase samo zrele muškarce. Čovek koji je nepošten i ne vidi problem u tome je nezreo.

5. Komunikacija

Jasna i otvorena komunikacija ključna je za svaku zdravu vezu: ako ne možete da razgovarate sa partnerom o svemu što želite, razmislite da li je on pravi za vas. Zreli muškarci se pridržavaju komunikacije sa partnerkom i ne plaše se da iznesu svoje gledište, dok je nezrelim muškarcima komunikacija i sposobnost da saslušaju stav drugog bez vikanja teška, a ponekad i nemoguća.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas