· · Komentari: 0

Skupljanje nakon pranja je NEMINOVNO: Koju odeću treba kupovati za BROJ VEĆU?

Nakon pranja pojedina odeća može se skupiti za jedan broj.

1641207402_people-g9096b8138_1280.jpg
Foto: Piksabej

Verovatno nema osobe kojoj se nije dogodilo da se omiljeni komad odeće posle pranja deformiše. Uprkos uputstvu na etiketama i pažnji zbog delikatnog materijala, dešava se da se i skupa garderoba skupi toliko da onda samo vaša deca mogu da je obuku.

Stilisti kažu da nije rešenje kupovati zbog toga uvek veći broj, ali za određenu odeću to obavezno treba učiniti, posebno ako je od pamuka i vune, piše "Vimens helt".

Pročitajte još: Ispuštaju boju, ofarbaju drugi veš i vremenom izblede: Kako treba pravilno PRATI FARMERKE?

1. Majice

Prema sastavu su najčešće pamučne, pa zato postoji rizik da se tokom pranja smanje za čak 20 odsto. Birajte ih za broj veću. Šira majica ima još jednu prednost - pošto ne prianja mnogo uz telo, neće biti problema sa mrljama od znoja.

2. Džemperi od vune

Kada kupujete džempere, posebno one od vune, ne dvoumite se kad vam je "malo veći". To je prava veličina ako želite da ga obučete posle prvog pranja.

Vuna je takav materijal da pri pranju morate da budete posebno pažljivi

Lako menja boju i formu, a najbrže se skuplja.

3. Košulje

Košulje od pamuka "skraćuju se" posle pranja isto kao i pamučne majice, ali problem kod njih je i što se ne može odmah znati na kom mestu će da se "suze" - kod rukava, oko ramena, u obimu grudi...
Zato je najbolje da kupite broj veću košulju da ne biste došli u nezgodnu situaciju posle pranja.

4. Čarape

Udobne i kvalitetne čarape su one pamučne, pa ako želite da vam šav sa pete naleže na petu, obavezno kupite broj veće, jer će posle pranja da budu taman.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.