· · Коментари: 0
КОРИСНИ САВЕТИ

Да ли сте знали да на ХЕЛАНКЕ и МАЈИЦУ ЗА ТРЕНИНГ не смете стављати ОМЕКШИВАЧ током прања?

Детерџент се ставља у изразито малим количинама, а сву одећу за тренинг морате прати са унутрашње стране и то на малим температурама због еластина које садрже у себи

pranje-vesa.jpg
Фото: Pixabay

Прање веша захтева једноставно селектовање према боји, прање са унутрашње стране и одабир омиљеног детерџента и омекшивача. Ипак, посебна "правила" важе за спортску одећу, која садржи доста еластина.

Прочитајте још: Отац замолио учитељицу да исправно изговара ИМЕ његове ЋЕРКЕ - Добио је ХИТАН позив у школу

Прва грешка при прању спортске одеће је стављање превише детерџента.

Честа је заблуда да ће употреба више детерџента боље опрати одећу. Заправо је супротно. Употреба превише детерџента створиће вишак сапуна, који ће само заробити прљавштину, бактерије и мирисе, уместо да их уклања. 

Прочитајте још: Не контролишете шта дете ради на интернету? После овог текста ћете почети

 

Одећа за тренинг и друге активности обично се израђује од синтетичких материјала који добро делују на заштиту од зноја и одржавају нас "хладнима" током вежбања. Омекшивач тканине не реагује добро на те материјале.

Омекшивачи тканине делују тако што на нашој одећи остављају воштани премаз, како би одећа била мекша. Када то остане на спортској одјећи, то спречава њену способност да заштити од зноја.

Прочитајте још: Уколико вам дете има мање од 3 године, а дајете му чипс, остаће ТРАЈНЕ ПОСЛЕДИЦЕ 

Како бисте то избегли, у потпуности прескочите омекшивач тканине или се одлучите за природну алтернативу - сипајте пола шољице белог сирћета у фиоку машине за прање веша тиоком последњег циклуса испирања. 

Када је реч о температури циклуса прања, одећу за тренинг која садржи еластин морате прати на ниским температурама. Топлота може оштетити еластичност наше одеће, а упркос томе што одећа за тренинг може бити јако прљава треба је прати на ниским температурама.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.