· · Коментари: 0
уштедите

Примените принцип за ШТЕДЊУ НОВЦА ИЗ 1904. ГОДИНЕ: Ево шта он подразумева

Да ли сте чули за Какеибо? Вероватно нисте, али то је нешто што свакоме може бити врло корисно и где би требало да се угледамо на Јапанце.

1597496030_piggy-bank-1595992_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

У питању је принцип који се односи на приступ штедњи новца, а што је увек добро знати.

Увек је важно бити свестан својих могућности у складу са новцем и свако ће вам рећи да је добро имати уштеђевину, само се то понекад чини немогућим. Не рачунајући екстремне ситуације, увек постоји нешто што можемо да урадимо како бисмо утицали на своје материјално стање. Потребно је стећи адекватне навике и понашања, а јапански принцип Какеибо може нам помоћи у томе.

Прочитајте још: Како су маске ПРОМЕНИЛЕ НАЧИН на који се ЖЕНЕ ШМИНКАЈУ? (ВИДЕО)

Какеибо подразумева вођење дневника у који бележимо све у вези са својим финансијским стањем. У Јапану постоје већ одштампане свеске са простором за белешке, табелама за прорачуне и инспиративним цитатима са стране. Све што вама треба су папир и оловка како бисте применили ову методу, која је први пут споменута још 1904. године.

Метода штедње из 1904. године!
Фото: Пиxабаy

Врло је једноставно, а све што треба да урадите је да на почетку сваког месеца седнете за сто са Какеибо дневником и размислите о томе какво вам је финанасијско стање тренутно, а какво бисте желели да буде.

Прочитајте још: ДРУИДИ и данас постоје, обучавају се за СВЕШТЕНИКЕ, певаче и ШАМАНЕ (ВИДЕО)

У томе треба да вам помогну четири кључна питања:

Колико новца имам на располагању?

Просто ставите на папир колика вам је плата и евентуални други приходи, а колики су расходи, односно порез, кирија, поједине рате и израчунајте колико вам остаје расположивог новца.

Колико бих волео да уштедим?

Размислите о томе колико бисте волели да штедите сваког месеца и зацртајте ту цифру као новац који не смете потрошити. Поделите укупну расположиву цифру на сваку недељу, јер ће вам тако бити лакше за трошак.

Прочитајте још: Ако и вама НОГА КЛИЗИ У САНДАЛАМА ИЛИ ПАПУЧАМА: Ова једноставна и брза метода ће вам ПОМОЋИ

Колико трошим?

Свако има свој начин живота, који подразумева одређене трошкове. Битно је бити свестан колико вам новца одлази на које од ставки и све то прибележити, најбоље по дневним трошковима.

Како могу да променим навике набоље?

На крају сваке недеље и месеца проверите како напредујете и колико новца вам је на располагању. Анализирајте на шта га трошите и размислите да ли остварујете циљ и како да му будете ближи променом навика.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.