Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКЕ ТЕМЕ

Жене, ова три БИТНА фактора РЕМЕТЕ менструални циклус

Свакодневне навике утичу на хормоне.

1610285523_Depositphotos_302914818_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Менструални циклус разликује се од жене до жене, а устаљени оквир је између 28 и 35 дана. Али бројне свакодневне навике могу утицани на дисбаланс хормона. 

Прочитајте још: Оне могу све! Шта мислите, ко обави 42 ЗАДАТКА током дана?

Издвајамо три фактора која ремете менструални циклус:

1. Стрес

На кашњење менструације могу да утичу трауматични догађаји попут смрти или болести блиске особе, раскида везе, пресељења или губитка посла. Све су то ситуације које нагло и значајно подижу ниво стреса. Наиме, стрес утиче на део мозга - хипоталамус који регулише хормоне у телу, између осталог и менструални циклус, који тада може да постане нередован, а крварења обилнија или врло слаба.

Прочитајте још: СУПЕРЖЕНА живи на ивици: Ево колико је опасно бити МУЛТИТАСКИНГ особа

Фото: Депозит

2. Путовања

Дужа путовања, посебно она на даље дестинације значајно утичу на наше тело. Несаница, нервоза и умор само су неки од симптома такозваног "џет лега" - краткотрајног поремећаја узрокованог путовањем кроз различите временске зоне. Али овакве промене могу да утичу и на менструални циклус који може да постане краћи или дужи. Не брините, менструација би требало да се нормализује након два до три циклуса.

Прочитајте још: МИЛИЦА зна највећу тајну живота: Рецепт за срећу и открива нама

3. Премало сна

Како би наше тело нормално функционисало потребан му је адекватан одмор и довољно сна. С друге стране, премало сна може да узрокује бројне негативне промене у организму попут пада имунитета, нервозе, умора и малаксалости, али и да доведе до поремећаја у менструалном циклусу.

Доказано је да је људском телу потребно од 7 до 9 сати сна и зато је потребно променити дневну рутину и покушати да телу пружите довољно времена да се одмори.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas